DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Hayden egy verseny erejéig újra a MotoGP-ben

Hétfő reggel megerősítésre került a napok óta terjedő pletyka, miszerint a MotoGP 2006-os világbajnoka helyettesíti a kézsérüléssel bajlódó Jack Millert az Aragóniai Nagydíjon. Az amerikai nem számít egyszerű menetre, de szeretné jól érezni magát régi bajnokságában.

Már néhány napja felmerült pletykaként, most pedig a Marc VDS Racing Team hivatalos közleményben is megerősítette, hogy Nicky Hayden ugrik be a kézsérüléssel küszködő Jack Miller helyére az Aragóniai Nagydíjon. A fiatal ausztrál már Misanóban is kénytelen volt visszalépni a versenyzéstől az ausztriai bukása során elszenvedett sérülése miatt, s végül csapatával együtt úgy döntöttek, hogy inkább kihagyják a spanyolországi megmérettetést, hogy teljesen felépülhessen a tengerentúli versenyekre, köztük a Phillip Islanden sorra kerülő hazai futamára.

hayden-lausitz-wsbk-1



„Először is szeretnék gyors felépülést kívánni Jacknek. Jó barátomnak tartom, és egy olyan versenyző, akiben nagyon bízom, ezért remélem, a lehető leghamarabb meggyógyul és megmutathatja a mindannyiunk által ismert képességeit” – mondta el a Miller helyére érkező Hayden, aki rögtön leszögezte: ez csak egy egyszeri alkalom számára, s már a Superbike-világbajnokságot tekinti az igazi hazájának.

„Ez egy szokatlan élmény lesz számomra, hiszen még sosem szerepeltem helyettesként” – fogalmazott a Marc VDS sajtóközleményében a MotoGP 2006-os világbajnoka. „De jó a kapcsolatom a Hondával, s amikor először felmerült az ötlet, támogatták azt, s a Ten Kate is az áldását adta rá, szóval jó érzés kisegíteni egy másik hondás alakulatot. Számomra ez csak egy lehetőség lesz, hogy jól érezzem magam. Lehet, hogy amúgy is motoroztam volna akkor, s mindenképp megnéztem volna a versenyt a tévében, de megpróbálok jól szórakozni majd.”

„Tudom, hogy a MotoGP nem a legkönnyebb hely ilyen szempontból, mivel elég magas a színvonal, de sokat tanultam, s tudom, hogy nem lesz sétagalopp” – folytatta Hayden. „Még nem ültem ezen a motoron, s a gumik és az elektronika is más, de elég sok tapasztalatom van már, s személy szerint nagyszerű érzés, hogy újra a MotoGP-ben szerepelhetek. Köszönöm az Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing és a Ten Kate csapatnak, valamint a szponzoraimnak, hogy lehetővé tették ezt, én pedig igyekszem majd büszkévé tenni őket” – zárta gondolatait az amerikai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: