DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Marquez köszönetet mondott Rossinak

A hazai versenyén induló Valentino Rossi az olasz médián keresztül arra kérte rajongóit, tiszteljék a többi pályán lévő motorost is és ne fütyüljék ki őket, Marc Marquez pedig köszönetét fejezte ki a kilencszeres világbajnoknak emiatt – igaz, elmondása szerint amúgy is jól érezte magát eddig Mugellóban.

A 2015-ös idény végén kirobbant botrány után alaposan megromlott a viszony a két spanyol klasszis, Jorge Lorenzo és Marc Marquez, valamint Valentino Rossi szurkolói között. Ezt már a szezon korábbi versenyein is tapasztalhattuk, hiszen a két világbajnokot rendre kifütyülték a rajtrácson és a dobogón is a nézők, akiknek a jelentős része a „Doktornak” szurkol.

Ez hatványozottan igaz a most hétvégi Olasz Nagydíjra is, ahol a szervezők attól is tartottak, hogy a fanatikus rajongók esetleg veszélyt jelenthetnek Lorenzóra és Marquezre, ezért egy-egy plusz testőrt rendeltek melléjük – igaz, utóbbi szerint erre semmi szükség nem volt.

Marquez-Rossi-főkép



Rossi aztán az olasz médiának tartott sajtótájékoztatóján arra kérte a rajongóit, hogy ne fütyüljék ki a többi versenyzőt és tartsák tiszteletben az összes motorost, aki a hétvégén pályára gurul Mugellóban. Kérdés persze, hogy a kilencszeres világbajnok szavai mennyire hatnak majd a legelvetemültebb fanatikusokra, mindenesetre Marquez hálás volt a riválisának:

„Szerintem ez jót tett, és szeretnék köszönetet mondani a szavaiért” – idézi a hondás pilóta szavait a crash.net szakoldal. „De igazán jól érzem magam a paddockban, akárcsak mint egy átlagos nagydíjon. Tudom, hogy a megszokottnál több lesz a sárga zászló a lelátókon, de ez normális: Olaszországban vagyunk, Rossi hazai pályáján, és ezt tiszteletben is tartom. A legfontosabb, hogy a pályán versenyezzünk egymással és jó show-t produkáljunk számukra.”

Valószínűleg Rossi és Marquez között már sosem lesz olyan a viszony, mint a tavalyi sepangi incidens előtt, de legalább egy-egy ilyen apró gesztus kapcsán látható, hogy oldódik közöttük a feszültség – már csak azt kellene elérni, hogy a két szurkolótábor is megpróbáljon túllépni a történteken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: