DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Motor

Stoner öt év után ült vissza a Ducatira!

A mai napon sor került arra, amire a legtöbb rajongó a tavaly év végi bejelentés óta várt: Casey Stoner a Ducati tesztpilótájaként gurult pályára Sepangban. Az ausztrál a GP15-tel körözött a malajziai pályán, ám a legfrissebb hírek szerint az is elképzelhető, hogy a jövő heti kollektív gyakorlás során is lehetőséget kap.

Casey Stoner 2015 végén jelentette be, hogy elhagyja a HRC-t, s visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Ducatihoz, ahol szintén tesztpilótai szerepkört fog betölteni, emellett pedig a bolognai márka nagykövete lesz. A 2012 végén visszavonult pilóta a mai nap során pedig végre pályára is gurulhatott az olaszok színeiben, amire 2010-ben, azaz bő öt éve volt utoljára példa: a kétszeres vb-első Sepangban ülhetett fel a Ducatira, egészen pontosan a tavalyi motorra, a Desmosedici GP15-re.

Stoner-1



A Ducati egyébként már néhány napja ott van a maláj helyszínen: Michele Pirro korábban már a GP16-os is kipróbálta, s az olasz tesztversenyző a mostani hétvégén is folytatja a körözést. Egyelőre nincs tervbe véve, hogy Stoner is megkapja az idei gépet, ám a crash.net információi szerint „jó esély” van arra, hogy a még mindig csupán 30 éves motoros a jövő héten sorra kerülő háromnapos kollektív teszt során is lehetőséget kapjon.

Stoner-2

Egyébként nem csak a Ducati vesz részt a sepangi privát teszten: a két nagy rivális, a Honda és a Yamaha is pályára küldte a tesztpilótáit (a vasárnap éjfélig érvényes tilalom csak a hivatalos versenyzőkre vonatkozik, akik hétfőn állnak majd munkába az említett kollektív gyakorlás során).

Stoner-3

Stoner-4

Stoner-7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: