DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Lorenzót nem zavarja Rossi népszerűsége

A Yamaha regnáló világbajnoka tisztában van vele, hogy csapattársa a MotoGP legnépszerűbb versenyzője, de állítása szerint ez nem befolyásolja őt a pályán. A spanyol motoros azt is elmondta, hogy a Yamahánál sosem érezte, hogy olasz kollégáját előnyben részesítenék.

Valentino Rossi tagadhatatlanul a gyorsasági motoros világbajnokság történetének egyik, ha nem a legnépszerűbb versenyzője: többek között legendás győzelmei és azt követő különleges ünneplési módszerei is a legkedveltebb pilótává tették a MotoGP-ben. Egészen döbbenetes adat, hogy az olasznak nagyságrendileg hárommillióval több követője van a Facebookon, mint a „nagy négyes” másik három tagjának, Marc Marqueznek, Jorge Lorenzónak és Dani Pedrosának összesen. Közülük Lorenzo az elmúlt években csapattársaként, 2015-ben világbajnoki riválisként tapasztalhatta meg a „Doktor” iránti elképesztő rajongást, ám elmondása szerint mindez nem zavarja őt:

Rossi-tömeg-főkép



„Valentino a pályafutásával, a sok győzelmével és a személyiségével több rajongót szerzett magának, mint mi” – idézi a MotoGP címvédőjének szavait az autosport.com szakoldal. „És ezek a szurkolók nagy zajt is csapnak, hiszen rengetegen vannak, és szeretnék eltérő módon támogatni a versenyzőjüket. Nincs semmi, ami miatt aggódnom kellene. Jól érzem magam a sajátjaimmal. Hallod, ahogy az emberek zajt csapnak, de ez nem befolyásolja az életemet, a boldogságomat vagy a munkámat.”

Lorenzo azt is elmondta, hogy a Yamahánál ennek ellenére sosem érezte úgy, hogy Rossit jobban támogatnák, mint őt: „Mindig is éreztem a Yamaha törődését és támogatását mióta 2008-ban megérkeztem hozzájuk. Mindig ugyanolyan jó motorom volt, még akkor is, amikor az első években Valentino a fő versenyzőjük” – nyilatkozta a spanyol pilóta, aki újfent elismételte, hogy egész pályafutását a hangvillásoknál szeretné tölteni, ahol véleménye szerint már ő is az ikonikus versenyzők közé emelkedett tavalyi vb-győzelmével:

„Még a legjobb házasságokban is vannak nézeteltérések, de a célom és az álmom az, hogy csapatváltás nélkül a Yamahától vonuljak majd vissza. Azt a célomat, hogy a Yamaha legendái közé kerüljek, épp most teljesítetem a harmadik vb-címemmel. Összességében ötszörös világbajnok vagyok, a MotoGP-ben pedig háromszoros, ezzel pedig olyan legendákat értem utol, mint Wayne Rainey vagy a barátom, idősebb Kenny Roberts, de említhetném a motorsport világából Ayrton Sennát is. Leírhatatlan érzés, amit ki kell élvezni, hiszen nagyon nehéz elérni ezeket a pillanatokat” – fogalmazott Lorenzo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: