DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
Motor

Stoner januárban teszteli először a Ducatit

A bolognai gyártó csapatmenedzsere, Davide Tardozzi elárulta: Sepangban fog először felülni a Ducatira a Hondától visszatérő Casey Stoner, s miután még a kollektív gyakorlás előtt pályára gurul, az is biztosra vehető, hogy erre januárban fog sor kerülni.

Szűk két hete jelentette be a Ducati, hogy Casey Stoner visszatér hozzájuk: az ausztrál motoros két világbajnoki címe közül az elsőt az olaszokkal szerezte meg, 2011-ben azonban átigazolt a Hondához, ahol két aktív szezont húzott le, majd pedig tesztpilótaként segítette őket. Stoner a Ducatinál is tesztversenyzői szerepkört fog betölteni, ám egyes elképzelések szerint szabadkártyásként néhány nagydíjon is rajthoz fog állni a 2016-os szezonban.

Stoner-főkép_1



A napokban arra is fény derült, hogy mikor láthatjuk először ismét vörösben a 30 éves pilótát: Davide Tardozzi, a Ducati csapatmenedzsere szerint erre még a február 1-jén kezdődő hivatalos malajziai teszt előtt sor fog kerülni.

„Most véglegesítjük az utolsó részleteket Casey-vel, egyelőre nincs pontos dátum” – nyilatkozta Tardozzi a GPOne.com olasz szaklapnak. „De az egyértelmű, hogy Stoner Malajziában fog először tesztelni, még a hivatalos kollektív gyakorlást megelőzően. Elképzelhető, hogy Michele Pirróval együtt fog majd dolgozni. Nem akarunk semmit sem erőltetni, de ha van egy olyan pilóta, aki ennyire a határon tud menni, akkor az ő visszajelzései roppant fontosak.”

Fontos megjegyezni, hogy a gyorsasági motoros világbajnokság mindhárom kategóriájára vonatkozó két hónapos teszttilalom, amely december 1-jétől január 31-ig tart, csak az egyes csapatok hivatalos versenyzőire vonatkozik, ezért van lehetősége Stonernek arra, hogy már január végén pályára guruljon a Ducati színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: