DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Motor

Rossi: Az összes kártyámat kijátszottam

A Yamaha olasz motorosa parádés csatát vívott Dani Pedrosa ellen a második helyért a mai aragóni versenyen, amelyet azonban a Repsol Honda pilótája nyert meg. Rossi is rendkívül élvezte a párharcot, csak a több elvesztett pontot sajnálja Jorge Lorenzóval szemben.

Valentino Rossi már a szabadedzéseken sem mutatott jó formát a mostani hétvégén, s az időmérőn is csupán a hatodik helyen végzett. Úgy tűnt, még a dobogóért is meg kell majd izzadnia, ám Marc Marquez korai kiesésének és vasárnapra rendszerint feljavuló tempójának – mai leggyorsabb köre csak 45 ezreddel maradt el a győztes Jorge Lorenzo legjobbjától – köszönhetően a második helyért is harcba tudott szállni. Látványos adok-kapok alakult ki közte és Dani Pedrosa között, ám végül ezúttal a repsolos nyerte a csatát.

14Aragon15MgpREPSOL



„Úgy gondolom, ha egy ilyen csatát elveszítesz, az bizonyos szempontból mindig rossz érzés, de összességében elégedett vagyok, mert ez egy jó eredmény számomra” – nyilatkozta Rossi a leintést követően a crash.net szaklapnak. „Nagyon élveztem az egészet, főképp azért, mert erős és gyors voltam, és jól tudtam motorozni. Nyilvánvaló, hogy ez volt az eddigi legjobb aragóni versenyem, hiszen ez mindig nehéz pálya volt számomra.”

„Nem voltam elég erős ahhoz, hogy Dani előtt végezzek, mert egyúttal neki is remek volt a tempója. Ezért igyekeztem vele maradni, majd amikor a csatára került sor, az összes kártyámat kijátszottam – eggyel többet is, mint amire számítottam (Rossi ezzel az utolsó, valóban váratlan támadására célzott – a szerk.), de ez sem volt elég. Dani ma egyszerűen erősebb volt nálam, és ez kár a bajnokság szempontjából, mert minden pont fontos” – zárta mondandóját a „Doktor”, akinek így 14 pontosra olvadt az előnye az összetettben yamahás csapattársával szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: