DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Motor

Rossi: Harcban leszünk a győzelemért

Valentino Rossi kilenc futam után kilenc dobogós helyezésével az összetett pontverseny élén áll, 13 egységnyi előnnyel csapattársa, Jorge Lorenzo előtt. A yamahás versenyző tízből nyolcasra értékeli eddigi teljesítményét 2015-ben, de úgy véli, a nyári szünet után is erősek maradhatnak, így harcba szállhat tizedik világbajnoki elsőségéért.

Négyhetes nyári szünet kezdődik a mai napon a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnye számára. A királykategóriában a legszorosabb a küzdelem féltávnál, hiszen Valentino Rossi mindössze 13 ponttal előzi meg yamahás kollégáját, Jorge Lorenzót. Az olasz a tegnapi, sachsenringi harmadik helye után a sajtótájékoztatón elmondta, örül a pihenőnek, amely után újult erővel vág majd bele a szezon második felébe. Amikor arról kérdezték, hogy a formáját a hátralévő kilenc futamra is át tudja-e menteni (az eddigi versenyeket mind dobogón zárta, hármat közülük meg is nyert), így felelt az olasz pilóta:

„Úgy gondolom, a szünet után három olyan pálya következik Indy, Brno és Silverstone révén, ahol Marc és Jorge is nagyon erős. Misanót szeretem, Aragónt nem igazán tudom eldönteni, az utolsó helyszíneket viszont nagyon kedvelem, szóval ilyen szempontból nagyjából kiegyenlített a dolog” – idézi a „Doktor” szavait a crash.net szakoldal. „Ugyanakkor minden hétvége más, apróságok dönthetnek az egyik vagy a másik pilóta javára. Tavaly nagyon jó második „félidőt” teljesítettem, de úgy vélem, idén még erősebbek vagyunk, mert a motorunk is jobb, szóval igen, szerintem harcban leszünk a győzelemért.”

orig_04700a14f4d96bcc4966a794f3a08023



Rossi az évad eddigi legjobb és legrosszabb pillanatait is felelevenítette vasárnap: „A legjobb az első, katari győzelmem volt, mert az egy nagyszerű verseny volt, és nagyon élveztem az utolsó kört és a diadalt. Remek csatát vívtunk Andrea Doviziosóval az utolsó körökben, és nem tudtam, hogy tudok-e majd nyerni, így ez volt a legjobb pillanat. Az első futam megnyerése mindig fontos” – fogalmazott a motoros, aki szerint a hazai nagydíja sikerült a legkevésbé jól annak ellenére, hogy ott is dobogóra állhatott: „A legrosszabb talán Mugello volt: szerintem az volt a leggyengébb hétvégénk a szezonban. Nem sikerült kihoznunk magunkból a maximumot, főleg én nem tudtam száz százalékon motorozni, ráadásul Mugello különösen fontos volt számomra.”

Amikor a helyszínen tartózkodó újságírók egy konkrét számot vártak tőle, hogy hányasra értékelne a saját eddigi produkcióját, Rossi úgy fogalmazott, hogy tízes skálán nyolcas teljesítményt nyújtott a 2015-ös évad első felében. A MotoGP küzdelmei szűk négy hét múlva az esztendő második amerikai helyszínén, Indianapolisban folytatódnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: