DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Sok munka vár hazai versenyükön a repsolosokra

A világbajnoki pontversenyben az ötödik és a tizenharmadik helyet elfoglaló Marc Marquez és Dani Pedrosa egyaránt hazai versenyére készül a hétvégén a barcelonai Katalán Nagydíjon. A Repsol párosa számára eddig nem úgy alakult a szezon, ahogy szerették volna, ám saját szurkolóik előtt keményen fognak dolgozni azért, hogy jól szerepeljenek.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Repsol Hondáról szól a gyorsasági motoros világbajnokság 2015-ös idénye: az év első harmadában mindössze egyetlen futamgyőzelmet szerzett a címvédő alakulat. A regnáló világbajnok Marc Marquez, aki legutóbb Mugellóban idén már második alkalommal nullázott, mindössze a bajnokság ötödik helyén áll, míg csapattársa, Dani Pedrosa három versenyt kénytelen is volt kihagyni alkarproblémái előtt. Utóbbi spanyol az Olasz Nagydíjon érezhetően javuló formát mutatott, s erre van szüksége ifjabb kollégájának is, ha vissza akar vágni az eddig remeklő yamahásoknak.

21559_orig_3204122fe4ae3ca17d8c0a28e267cb14



Erre nem is kínálkozhatna jobb alkalom, mint a két repsolos hazai versenyhétvégéje Catalunyában, ahol mind Marquez, mint Pedrosa tudott nyerni már a legnagyobb kategóriában. Előbbi versenyző így nyilatkozott a szezon hetedik állomását megelőzően csapata hivatalos sajtóanyagában: „Csalódást keltő volt kiesni Mugellóban, de ez előfordul, amikor a határon motorozol. Most hétvégén Catalunyába utazunk a hazai nagydíjamra, és rengeteg munkánk van azzal, hogy felkészítsük a motort. Jó eredményeim voltak ezen a pályán, tavaly nyertem is itt, ezért remélem, idén ugyanezt meg tudjuk csinálni a szurkolói klubom előtt! Reméljük, jót csatázhatunk és remek show-val szolgálhatunk.”

orig_50ebb9689fe3e86d8cbf8e1115ccdc76

Pedrosa a következőket mondta el a barcelonai forduló felvezetéseként: „Mugello elég pozitívan alakult, és érzem, hogy időről időre javul a karom. A futam után is folytattam a rehabilitációmat, most pedig Montmelóba utazunk a hazai versenyemre. Sűrű hétvége áll előttünk, mivel keményen kell dolgoznunk a motoron, hogy megoldjunk néhány problémát. A beállítások kulcsfontosságúak ezen a pályán, mivel sok időt töltünk el a gumik szélén. Érezni lehet a rajongók által küldött energiákat, és remélem, előnyt tudunk ebből kovácsolni. Bízzunk benne, hogy jó időnk lesz, és a szurkolók élvezni fogják a hétvégét!” – zárta mondandóját a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: