DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 23. vasárnap
Motor

Stoner idén is folytatja a teszteket a Hondával

A HRC bejelentette, hogy a 2012 végén visszavonult kétszeres világbajnok Casey Stoner idén is a Honda rendelkezésére áll majd tesztpilótaként. Elsőként január utolsó napjaiban, Sepangban viszi pályára az RC213V-t.

Casey Stoner 2012 végén kétszeres világbajnokként vonult vissza a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájából, ám a MotoGP-től azóta sem tudott eltávolodni: az előző két esztendő során kisebb-nagyobb rendszerességgel tesztelt korábbi munkaadója, a Honda kérésére. Legutóbb tavaly októberben, a HRC tesztpályájának is számító Motegiben körözött az idei prototípussal, emellett a Michelin 2016-ban érkező abroncsait is kipróbálta.

orig_9daf51ac2d4d38ff48add7c3a304f2ac

Stoner legközelebb a hónap végén gurul pályára


A mai napon kiderült, hogy az ausztrál ex-versenyző idén is hasonló szerepkört fog betölteni a japánoknál, s bő két hét múlva, január utolsó napjaiban, azaz nem sokkal az ottani hivatalos kollektív teszt előtt Sepangban fogja pályára vinni a gépet. A crash.net szakportál információi szerint a malajziai gyakorlás után is lesz legalább még egy jelenése Stonernek, ám minden bizonnyal az eddigi tesztjeihez hasonlóan a csapat ezúttal sem közöl majd időeredményeket.

2007 és 2011 összetett elsője így beszélt a január 29. és 31. között sorra kerülő háromnapos körözésről: „Már várom, hogy folytathassam a tesztelést, és sokat beszélgettem Nakamoto-sannal” – idézi szavait a fentebb is említett weboldal. „Most Sepangra készülünk, ami Motegivel ellentétben forró és párás lesz, szóval formába kell hoznom magam!” – fogalmazott Stoner, míg az általa is szóba hozott HRC-alelnök, Shuhei Nakamoto a következőket mondta:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy azzal a bejelentéssel kezdhetjük az új évet, hogy folytatjuk az együttműködést Casey Stonerrel, aki így továbbra is a Honda-család része marad. Casey visszajelzései nagyon értékesek, és a HRC nagyon hálás, hogy egy olyan tesztpilótánk lehet, aki igazán a határon tud motorozni az RC213V-vel” – nyilatkozta a japán szakember. A MotoGP idei első hivatalos tesztjére február 4-től kerül sor, ugyancsak a sepangi aszfaltcsíkon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: