DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Bradl még Espargarónál is jobb eredményeket szállíthat

Stefan Bradl az Open kategóriát tavaly magabiztos fölénnyel megnyerő Aleix Espargaro helyére érkezik idén a Forward Racinghez, ahol azonban arra számítanak, hogy a 2011-es Moto2-es világbajnok még a spanyol motorosnál is nagyobb sikereket érhet el 2015-ben.

Stefan Bradl 2011-es Moto2-es világbajnoki győzelme után azonnal bemutatkozhatott a királykategóriában, ahol az előző három évet egyaránt az LCR Honda színeiben versenyezte végig. Legerősebb szezonja a 2013-as volt, amikor egy dobogós helyezést szerezve az összetett tabella hetedik helyén zárt, ám igazán kiugró eredményt azóta sem sikerült felmutatnia, így tavaly már nem volt elégedett a teljesítményével a HRC vezérkara, noha az LCR csapatfőnöke, Lucio Cecchinello szívesen alkalmazta volna továbbra is.

orig_f3ee1c0e3142121af71207850e05d95a 



A német pilóta végül azonban a váltás mellett döntött, így a 2015-ös idénynek már a Forward Racingnél vág neki. Az alakulat a Suzuki gyári csapatához távozó Aleix Espargaro helyére szerződtette a 25 éves motorost, s nem lesz könnyű dolga, ha túl akarja szárnyalni elődje eredményeit, a rutinos pilóta ugyanis 2014-ben domináns teljesítményt nyújtott az Open géposztályban, legjobb helyezése pedig az aragóni káoszversenyen elért második pozíció volt a Forward Yamaha nyergében.

Espargaro tehát magasra tette a lécet az istállón belül, amely vélhetően idén is az egyik legjobb Open-géppel fog rendelkezni a mezőnyben, ám Giovanni Cuzari a MotorCycleNews.com szakportálnak nyilatkozva elárulta, hogy szerinte Bradl még a spanyolnál is jobb produkcióra lehet képes:

„Nagyon kedvelem Aleixet, és egy erős pilótát vesztünk el a személyében, de egy világbajnokot igazoltunk a helyére, aki már bizonyította, hogy nagyon gyors” – idézi Cruzari szavait a weboldal. „Úgy hiszem, Stefan rendkívül erősen teljesíthet a csapatunkban. Minden futamon a legjobb öt-hat versenyzővel harcol, és úgy vélem, nagyon jó lesz. Arra számítok, hogy legalább azokat az eredményeket hozni fogja, mint Aleix, de ha őszinte akarok lenni, még egy kicsit többet is várok tőle. Stefan világbajnok lett a Moto2-ben, ahol rendkívül magas a színvonal, s ha nem vagy harcos, nem nyerhetsz. Egyszóval Stefannak megvannak a tulajdonságai ahhoz, hogy küzdjön.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: