DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

„Mintha alsónadrágban szexelnék!” – az év legviccesebb nyilatkozatai

A versenyzők nyilatkozatai gyakran ugyanazokra a sablonokra épülnek, ám esetenként ők is megvillantják humoros oldalukat, és ilyenkor születnek azok az aranyköpések, amelyekre szilveszterkor szívesen emlékszünk vissza. A crash.net összeállította a MotoGP szereplőinek idei legviccesebb megnyilvánulásait, mi is ezekből szemezgettünk most.

„Két büntetőpontot kaptam, és csodálkozom, hogy nem kaptam egy harmadikat, amikor elkezdtem káromkodni”– Jack Miller minden bizonnyal nem értett egyet a versenyirányítás mugellói döntésével, amikor az utolsó körös manőverét szankcionálták.
 
„A papok nem akarnak hangzavart vasárnap, ezért döntöttek úgy, hogy a Holland TT-t szombaton rendezik. Különös, mert a Superbike vb versenyeire viszont vasárnap kerül sor… szóval lehet, hogy a papok a Superbike-ot részesítik előnyben!” – Valentino Rossi véleménye arról, miért szombaton kerül sor az asseni futamokra.
 
„Olyanok voltunk, mint 10-11 srác, akik ugyanazt a csajt szemeltük ki magunknak a diszkóban: mindenki csak várt, hogy ki teszi meg az első lépést” – Bradley Smith így írta le a Holland Nagydíj időmérőjén kialakult helyzetet, amikor a Q2 elején elkezdett esni az eső.

Pedrosa így prezentálta, mit jelent a „kemény féktáv” kifejezés

„Úgy érzem, új rekordot állítottam fel, mert nagyon hosszan fékeztem! Talán három-négy másodpercig is, ráadásul nagy tempónál. Meg is kérdeztem a szerelőimet, hogy milyen hosszú volt” – Dani Pedrosa így nyilatkozott az év egyik leglátványosabb jelenetéről.

„Nagyon örülök az első rajtsornak, idén ez másodjára jött össze. Marc ma sokat segített nekem, szóval szerintem meghívom egy vacsorára!” – Andrea Iannone nem felejtette el megköszönni Marqueznek a csehországi kvalifikáción nyújtott szélárnyékot.
 
„Amikor áthaladtam a célvonalon, láttam, hogy „harmadik” és „Smith”, és arra gondoltam, hogy valami biztos nem stimmel a kijelzővel!” – A Tech3 brit motorosa nem akarta elhinni, hogy tényleg a dobogó alsó fokán végzett a kaotikus Ausztrál Nagydíjon.

Redding ominózus mutatványa

„Úgy gondoltam, ez figyelmet kaphat, és csak szórakozni akartam. Megmondtam a barátnőmnek is, hogy megcsinálom, illetve Jack Millerrel is beszéltem, mert ő is csinált már egy-két őrültséget. Csak lehajtottam a fejem, de nem akartam hozzáérni, mert a Shark emberei alaposan fenékbe billentettek volna!” – Scott Redding a szezon másik legvagányabb momentuma közben sem feledkezett meg sisakgyártójáról.

„Doohan stílusát akartam átvenni, s végül úgy is végeztem, mint Doohan 1997-ben, amikor vezető helyről bukott!” – Marc Marquez a balul sikerült Phillip Island-i futam után.

„Ez volt életem egyik legizgalmasabb élménye! Olyan, mintha úgy szexelnék, hogy rajtam van az alsónadrág!”– Jack Miller egyedi hasonlattal élt azzal kapcsolatban, milyen érzés volt először körözni egy MotoGP-motorral.

„Arra gondoltam, hogy kimegyek a pályáról, és keresek egy helyi boltot, hátha megjavítják!” – Cal Crutchlow alternatív megoldási elképzelése első hondás bukását követően. 

Végül még néhány vicces pillanat, szintén a crash.net jóvoltából:

Marquez és Rossi kölcsönösen beletrollkodtak egymás csapatainak malajziai csoportfotójába:

rossitroll



marqueztroll1

Marquez segített felturbózni Crutchlow italát, avagy a szponzorok háborúja:

marqueztroll2

Crutchlow ezzel a képpel és rövid twitter-bejegyzéssel illusztrálta, milyen nehézségeket jelent két begipszelt kéz a hétköznapokban: „Azt hiszem, a törlés problémát fog okozni… Szegény Lucy!”

crutchlow_twitter

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: