DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
Motor

Lorenzo jövőre legyőzné Marquezt és a Hondát

A Yamaha spanyolja, Jorge Lorenzo úgy véli, hogy bár repsolos honfitársa rendkívül kemény ellenfél lesz ismét a Hondával együtt, 2015-ben újra harcba szállhatnak a végső győzelemért.

Jorge Lorenzo pályafutása egyik legnehezebb szezonján van túl a királykategóriában, amelyet a számok is alátámasztanak, hiszen a spanyollal 2008 óta tartó MotoGP-s karrierje során először fordult elő, hogy nem fért be az összetett első két helyezettje közé. A Yamaha klasszisa rendkívül rossz formában kezdte az évet, többször is döntő pillanatban hibázott, s bár az idény második felében két győzelmet is aratott, Marc Marquezzel nem tudta felvenni a versenyt, ráadásul végül csapattársától, a 2014-re jelentősen feljavuló teljesítményt produkáló Valentino Rossitól is elmaradt pontok tekintetében.

Szombat este Lorenzo Barcelona külvárosában a rajongói klubjával vacsorázott közösen (elmondása szerint negyvenen mentek el az eseményre Olaszországból, rengetegen Spanyolországban, de még japán, lengyel, német és angol szurkolók is jelen voltak), ahol beszélt többek között arról is, hogyan telnek mostanság a napjai: „Jelenleg nagyjából 70 százalékos erőbedobással edzem” – nyilatkozta a motogp.com weboldalnak.„Januártól újra maximumon fogunk dolgozni, hogy jobb formában legyek a szezon elején. Előbb azonban pihenni szeretnék, és utána újra teljes erővel edzeni.”

lorenzo_val



Bár az aktuális évad is még csak néhány hete ért véget, s mától kezdve egészen február elejéig nem is tesztelhetnek a csapatok, Lorenzo 2015-ös kilátásairól is szót ejtett: „Ha már világbajnok vagy a MotoGP-ben, szeretnéd azt megismételni. A második hely jó, a harmadik hely is jó, de természetesen azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, mert Marquez és a Honda együtt rendkívül erős párost alkotnak. De úgy gondolom, ha minden erőfeszítést megteszünk, s ha a Yamaha és én is jók leszünk, mind fizikai, mind mentális szempontból, akkor szerintem fel tudom venni vele a harcot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: