DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Élő cikkek

Ez volt a harmadik mexikói F1-es edzés

Jön az időmérőt megelőző utolsó egyórás gyakorlás az F1-es Mexikóvárosi Nagydíjon, kövessétek velünk az eseményeket!

Köszöntünk mindenkit, bő tíz perc múlva kezdődik az F1-es Mexikóvárosi Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzése. Bizony, tét nélküli tréning szombaton, ilyen sem mostanság volt a sok sprinthétvége miatt! Tartsatok velünk a következő egy órában!

Aligha lep meg bárkit is, hogy mindkét pénteki edzésen Max Verstappen volt a leggyorsabb, de vajon van-e esélye bárkinek a holland és a Red Bull ellen? Nos, az adatok alapján a Mercedes közel lehet, a McLaren is jó, de érdemes lehet figyelni másokra - a pénteki tréningekről készült elemzésünk itt olvasható.

A tegnapi FP2-t megzavarta némi eső, a mostani edzésen viszont kereken 0 százalék az esély a csapadékra.

Elindult közben a szabadedzés, de még senki nem gurult ki a pályára - szokás szerint aligha lesznek eseménydúsak az első percek...

Bottas az első fecske a pályán, de követik a példáját az Aston Martinok is.

Bottasé az első mért idő is, de az 1:20,740 még jócskán lassabb, mint amit pénteken láthattunk. Jönnek rövidesen a Ferrarik is.

Az élre is áll Leclerc és Sainz, a monacói 1:19,2-es időt futott lágy gumikon.

Tíz perc elteltével négy pilótának van mért ideje: az említett trió mellett Tsunoda iratkozott még fel az eredménylistára.

Hamilton és Norris is csatlakozik hozzájuk, előbbi konkrétan az első helyen, 69 ezreddel előzi Leclerc-t a mercedeses.

Russellé az első igazán komoly idő: az 1:18,6 már a hétvége legjobb eredménye.

Gasly forgott meg a stadionrész bejáratánál, rövid sárga zászlós időszakot is kiváltva.

Eltelt több mint negyed óra, de még mindig csak 11 pilóta rendelkezik gyorskörrel. Lehet, hogy a sprinthétvégéken kevés az egy szabadedzés, de hagyományos lebonyolítás mellett meg lehet, hogy sok a három...

A Red Bullok, a Williamsek, Ricciardo és Magnussen konkrétan még ki sem dugta az orrát a pályára. Az élen továbbra is Russell, Hamilton, Leclerc, Sainz, Norris, Piastri a sorrend - azaz Mercedes 1-2, Ferrari 3-4, McLaren 5-6.

Megjöttek a Red Bullok, de Verstappen csak a második, Perez pedig az ötödik. Magnussen közben azt jelentette rádión, hogy mintha nem lenne jól rögzítve az egyik kereke - vissza is tolják a garázsba a dánt.

Ricciardo negyediknek jön be a közepes abroncsokon - így most már mindenki járt a pályán, és csak az imént említett Magnussennek nincs mért ideje.

Perez lila utolsó szektorral bejön a harmadik pozícióba, Verstappen pedig a félidőhöz érve az élre áll.

Mutatunk is egy teljes állást - Ricciardo a negyedik helyen továbbra is a közepes gumin...

Közben a Haas nézelődik Magnussen autóján: a csapat jelentése szerint sérült a bal hátsó abroncsa, így egyetlen szettet tud már csak használni az edzésen, ezért majd csak a vége felé fog kihajtani a garázsból.

Jön az utolsó 20 perc, továbbra is Verstappen, Russell, Perez, Ricciardo, Hamilton, Leclerc, Sainz, Sargeant, Albon, Norris a top 10.

Odadurrantanak a Williamsek, különösen Albon: a hétvége első 1:17-es körével az élen! Sargeant is bejön negyediknek.

Ocon fékezte el csúnyán közben az első kanyarban, emiatt volt az imént pár másodpercig sárga zászló. "Nem vagyok benne biztos, hogy mi történt" - jelentette rádión a francia.

Jönnek többen is lágy gumival: Bottas a harmadik az Alfa Romeóval, Norris negyedik a McLarennel.

Russell jön egy második helyet érő időt, ő sem tudja megelőzni Albont. Verstappen még a korábbi próbálkozásával áll a harmadik helyen, érdekes lesz látni, mire képes majd a világbajnok az edzés végén - mindenesetre Albon, Bottas és Ricciardo eddig a meglepetés, és nem is csak a mostani edzésen, hanem az egész hétvégén.

Jön az utolsó tíz perc, a sorrend: Albon, Russell, Piastri, Verstappen, Bottas, Norris, Hamilton, Ricciardo, Sargeant, Perez.

Verstappen az új éllovas (1:17,887), de csak hét századdal előzi Albont a háromszoros világbajnok.

Perez sem megy rosszul egyelőre, bejön a harmadik helyre, de ő nem tudja megelőzni Albont.

Hátrébb közben Magnussen is feliratkozik az eredményjelzőre. Leclerc gyorskörét pedig elrontják feltartással, de Sainznak is akadt valami gondja, szemlátomást Strollra ideges a spanyol...

Strollt érte utol valóban Sainz, aki meg is forgott. "Ha ez nem büntetés..." - közölte a rádión a ferraris.

Sainz reklamált is utána Strollnak... Leclerc-t pedig Magnussen tartotta fel amúgy.

Közben lepörög az óra - Verstappené a harmadik edzés is, és újfent Albon kerül a legközelebb hozzá.

Itt a teljes végeredmény. Albon mellett Bottas is meglepetés, erős az AlphaTauri is. A Ferrarik a feltartások miatt top 10-en kívül, az Astonok viszont tényleg nagyon lassúak egyelőre Mexikóban.

Ezzel itt meg is köszönjük a figyelmet, de bő két óra múlva jövünk majd a mexikói időmérővel - tartsatok velünk akkor is!