DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Hírösszefoglaló

A Ferrari próbálkozása és szigorító FIA – kedd

A Ferrari mindent bevetett a hazai siker érdekében, amivel a riválisok is tisztában volták, már előre. Interjú a magyar ralibajnokkal, fejlesztő csapatok – keddi híreink.

Lezárult az európai szezon, Szingapúrban versenyez hétvégén az F1: íme a teljes menetrend a tv-közvetítésekkel együtt. Az előző hétvégével ellentétben ezúttal szinte kizárólag az F1-re figyelhetünk, más igazán nagy nemzetközi széria nem versenyez, és az F1 megszokott betétsorozati, utánpótlás-szériái sem lesznek ott a helyszínen.

Fernando Alonso szerint a Red Bull jelen pillanatban a versenyzés minden területén, minden aspektusában a mezőny előtt jár – többen ezzel indokolják a tökéletes szezon, vagyis az összes idei futam megnyerésének reális lehetőségét.



A szezon közben felütötte a fejét annak a gyanúja, hogy bizonyos csapatok első szárnyai a sebesség növekedésével válnak egyre hajlékonyabbá, ezzel megfelelve az FIA által végzett teszteknek, azonban magasabb tempónál már a határértéknél jóval magasabb értékben hajlottak meg az első szárnyak véglapjai. Az FIA Szingapúrtól szigorít.

Toto Wolff bizakodva tekint a szingapúri versenyhétvége elé, azonban nem szeretné, ha a tavalyi erős teljesítményre alapoznák idei esetleges jó szereplésüket.

Fernando Alonso, az Aston Martin versenyzője és Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója is biztos volt benne, hogy a Ferrari meg fog próbálni valami extrát a monzai győzelemért.

A szezon nagyjából kétharmadánál mindössze három szerzett ponttal az utolsó pozíciót foglalja el a Formula-1-es konstruktőri világbajnoki tabellán az AlphaTauri. Peter Bayer, a csapat vezérigazgatója ugyanakkor bízik benne, hogy a hétvégi Szingapúri Nagydíjra szánt fejlesztési csomaggal előreléphetnek – minderről annak kapcsán beszélt, hogy a mezőny egyre inkább a Red Bull filozófiáját másolja, s emiatt szorosabbá válhat a mezőny.

Az Auto Motor und Sport újságírója, Michael Schmidt tudta meg, hogy a Haas is fejlesztésekre készül, az austuni versenyhétvégére komoly újításokat tervez végrehajtani a VF-23-as kódjelű idei autón.

Bajnokavatást hozott a hétvégi Győr Rali: Vincze Ferenc és Percze Nándor egy futammal a szezon vége előtt bebiztosította a 2023-as abszolút magyar bajnoki címet. A páros ezen a hétvégén csak a biztos célba érkezést tartotta szem előtt, ugyanis tudta, hogy mi a feladata a futam során: céltudatosan készült is annak beteljesítésére.

A barcelonai rajtbaleset és következményei, a misanói versenyek és a Marc Marquez jövője körüli pletykaáradat: ezekről beszélgettünk a Formula Motocast friss adásában.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: