DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

A Mercedes bizakodó, de óvatos Szingapúr előtt

Toto Wolff bizakodva tekint a szingapúri versenyhétvége elé, azonban nem szeretné, ha a tavalyi erős teljesítményre alapoznák idei esetleges jó szereplésüket.

A Mercedes nehéz hétvégén van túl, hiszen Monzában egyáltalán nem érezte jól magát a W14-es – Russell és Hamilton csak ötödik és hatodik pozícióban értek célba az Olasz Nagydíjon, a Red Bullok és a Ferrarik mögött.

Szingapúr korábban az egyik Achilles-sarkának számított az Ezüst Nyilaknak, most azonban reménykedve várja az előttünk álló hévégét Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki mindezek mellett természetesen óvatos.

„Nem szabad a tavalyi eredményeinkből kiindulnunk. Lehetnénk úgy is, hogy »hurrá, magas leszorítóerős csomagra lesz szükség, közvetlenül a Red Bull mögött leszünk«, de nem tudhatjuk, hogy ez valójában így lesz-e” – szólt a csapat sajtóelőzetesében Wolff.



„A csapatok a második és a hatodik hely között eléggé közel vannak egymáshoz, így sosem lehet tudni, hogy mi lesz a pontos sorrend közöttük, de mi ennek ellenére kiegyensúlyozottan teljesítünk, másodikak vagyunk a konstruktőri pontversenyben és remélhetőleg Lewis hamarosan átveszi a harmadik pozíciót az egyéni pontversenyben, szóval a lehető legjobb munkát végezzük a lehetőségeinkhez mérten.”

„Monzában kihoztuk a maximumot abból, amink volt, az ilyen teljesítmények pedig kulcsfontosságúak lehetnek majd a szezon végi elszámolásnál. Egy olyan pályáról beszélünk, ami egyáltalán nem fekszik az autónknak, de még így is versenyképesek voltunk, szóval bátorító látni, hogy ennyire eltérő karakterisztikájú pályákon is ott tudunk lenni az élmezőnyben.”

Szingapúrban erős lehet a Mercedes

„A szingapúri pálya meglehetősen egyedi kihívást nyújt mindenki számára. A meleg és a magas páratartalom kemény feladat elé állítja a pilótákat, a csapattagokat és az autókat is. Az aszfalt eléggé huplis, hiszen ez egy utcai pálya, ráadásul idén a vonalvezetésen is változtattak. Ez utóbbitól talán gyorsabb köröket láthatunk majd és a kanyarok eltávolításával a gumik is egy kicsit jobban bírhatják majd.”

„Amint korábban is említettem, a csata elképesztően szoros a közvetlen riválisainkkal, így a Ferrarival, a McLarennel és az Aston Martinnal, és éppen emiatt nehéz előre megmondani, hogy melyik versenyhétvégén épp mi lesz a sorrend közöttünk. Ugyanakkor mi általában a magasabb leszorítóerős csomagot igényló pályákon teljesítünk jobban, szóval remélhetőleg egy erős hétvége elé nzünk” – összegezte mondandóját a Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolffék jelenleg a második helyen állnak a konstruktőri bajnokságban, 45 egységgel előzve a Ferrarit, az egyéni pontversenyben pedig Russell a hetedik, Hamilton pedig a negyedik pozíciót foglalja el, mindössze hatpontos lemaradásban Alonsótól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: