DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Alonso: A Ferrari mindig megpróbál valamit hazai pályán

Fernando Alonso, az Aston Martin versenyzője és Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója is biztos volt benne, hogy a Ferrari meg fog próbálni valami extrát a monzai győzelemért.

Sokakat meglephetett, mennyire versenyképes volt a Ferrari hazai versenyükön, Monzában, ahol az időmérőn Carlos Sainz megtréfálta Max Verstappent, Charles Leclerc pedig – minimális lemaradással – a harmadik helyet szerezte meg a holland pilóta mögött.



Ugyan végül Verstappen magabiztosan nyerte meg az Olasz Nagydíjat, amely rekordot jelentő, tizedik egymást követő sikere volt, a futam első harmadában komolyan meg kellett küzdenie Carlos Sainzcal, hogy meg tudja előzni az egyenesekben pokolian gyors piros autót.

A Ferrari otthon mindig „kitalál” valamit

Fernando Alonso, az Aston Martin pilótája – aki korábban maga is versenyzett az olaszoknál – elmondta, hogy a Ferrarinál mindig mindent megpróbáltak bevetni annak érdekében, hogy a hazai versenyüket megnyerjék.

„Ez a Ferrari-pálya! Már évek óta beraknak egy új erőforrást vagy próbálnak valami váratlant húzni erre az egy futamra, ugyanakkor a világbajnokság 22 versenyből áll” – szúrt oda Alonso a Grandpx.news hasábjain korábbi csapatának.

A Red Bullt is meglepték az olaszok

A Red Bull főtanácsadója szinte megismételte a spanyol szavait a Servus TV-nek. „Minden lehetséges módszert bevetnek, hogy megpróbáljanak nyerni, amire idén is számítottunk. Csúcsra járatták a motorjukat és mindent kicsikartak az autóból, az utolsó lóerőig. Mi azonban tisztában voltunk vele, hogy ezt a későbbiekben megérzi majd a motor. Velük ellentétben mi egy univerzális autóval rendelkezünk. Tudtuk, hogy szoros lesz a csata, de higgadtak maradtunk.”

Emelte ki Marko, majd hozzátette, ez a higgadtság volt a monzai győzelmük kulcsa. „Mindezek ellenére akkor is meglepődtünk, hogy elsőre nem tudtuk hozni a Ferrari tempóját. Maxnak másképp kellett vezetnie és türelmesnek kellett lennie. A négy-öt évvel ezelőtti Verstappen nem lett volna erre képes” – dicsérte meg harmadik világbajnoki címe felé robogó versenyzőjét Dr. Helmut Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: