DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

JLG Motorsport: Új autó, új márka, új logo

A JLG Motorsport számára különleges volt a péntek, ugyanis először gurulhatott pályára egy kis éles száguldásra a csapat történetének új versenygépe fiatal versenyzőnkkel a volánnál a Hungaroringen.

Némi logisztikai problémák miatt a csütörtöki szabadedzés lehetőségeit ki kellett hagynunk, így Jedlóczky L Márknak csak a két időmérő és a két versenyfutam maradt arra, hogy menet közben is igazán összemelegedjen a CUPRA TCR-rel, vagy, ahogy ő emlegeti „A kis szerelmemmel”!

JLGhringpentek



Bőven van is oka a nagy szerelembe esésre, hiszen az új CUPRA már ránézésre is gyönyörű, de igazán menet közben bizsergeti meg versenyzőnk érzékeit. Elmondása szerint például a korábbi LEON-hoz képest érezhetően nyomatékosabb, erősebb lett egy igazi tüzes, temperamentumos spanyol szeretőhöz illően. Az időmérő edzések a nem túl szerencsés kategória párosítás miatt elég kaotikusan zajlottak. Rengeteg volt a piros zászlós megszakítás, így Márk az elsőn nem is tudott mért kört futni, míg a másodikon is végül négy kör maradt arra, hogy kihozza a legjobbat az új autóból. A pályán a népes mezőnyben a rettentő erős GT-autók közt a nagy forgalomban nem igazán tudott egyetlen tiszta kört sem futni, így ez végül a kategória harmadik legjobb idejéhez volt elég a huszadik helyen. Márknak nyilván a D4-3500 kategória mezőnyére kell figyelnie a ma délutáni első futamon. Remélhetőleg rendben lezajlik majd a gördülőrajt, és ha az erős GT autók elhúznak, akkor lesz pár szabad kör ahhoz, hogy megpróbálja elcsípni az ellenfeleket. Nyilván azért nem a „győzelem vagy halál a jelszó” hiszen ez a hétvégén az a legfontosabb, hogy az új autót be lehessen lakni a TCR Europe jövő heti első nyitófutama előtt.

Az egyik legizgalmasabb és legörömtelibb dolog viszont a pályán kívül történt a tegnapi napon. A JLG Motorsport sportszakmai és technikai partnerének a Zengő Motorsportnak a támogatói közé az idén visszatért a nemzeti olajtársaság, mely a hazai gyorsasági autósportban a nemzetközi szinten is sikeres fiatal versenyzők támogatása mellé tette le a voksát 2018-ban. Megtisztelő, hogy a Zengő Motorsporttal folytatott partneri együttműködés alapján így a csapatunk CUPRA-jára is felkerült a közismert hárombetűs nemzeti színű logó.

Ma és holnap nagy szeretettel várunk minden kedves autósport rajongót a Hungaroringen, majd a hét első két napján Budapest belvárosában a Nagy Futam rendezvényen!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: