DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Gyorsasági (Gy)

B3 Racing: Dobogós eredmények, fordulatos futamok és izgalmas csaták

Hazai pályára érkezett az RCM Kupa, szeptember második hétvégéjén ugyanis a Hungaroring látta vendégül a Suzuki Swifteket. A B3 Racing idén debütált tehetségei jó versenyhétvégét zártak a hazai közönség előtt, stabil pontszerzéssel és egy-egy dobogós helyezéssel zárva a fordulót.

Bizakodóan állt hozzá a B3 Racing két fiatalja a megmérettetéshez, ugyanis már a szezon legelső futamán is a stabil középmezőnyben hadakoztak, a szezon közbeni fejlődés pedig – mind az autó beállítása terén, mind a vezetéstechnikai oldalon – jó esélyeket vetített elő a dobogós helyezésekért való küzdéshez. A pénteki edzéseken még egy picit a sötétben tapogatózásé volt a főszerep, a nedves pálya, valamint a hideg hőmérséklet összekuszálta az erőviszonyokat, annyi azonban látszódott, hogy a csapat jó irányba haladt, az autók egyensúlya rendben volt, jó időket futottak a piros RCM Swift Racerek. Az időmérő is ezt erősítette meg. Báldi Gergő - egy kisebb feltartás ellenére - a harmadik helyet szerezte meg, Boldizs Bence pedig a hőmérsékletváltozás miatt felborult balanszú autóval a hetedik helyen végzett. „Ebben sokkal több nem volt. Harmadik hely az időmérőn, kicsit tisztább pályával fogható lett volna az első sor, de a pole túl messze volt…” – nyilatkozta őszintén a kvalifikációról Báldi Gergő.

báldi_g_hungaroring



A délutáni verseny hozta meg igazán az izgalmakat a csapathoz, Gergő a rajt után egy pozíciót javítva a második helyen autózta végig a futamot, harminc percet végigvédekezve Niels Langeveld, valamint Mika Morien ellen. A box másik oldalán Bencének hasonlóan jól indult a verseny: nagy előzéseket bemutatva már az ötödik helyen haladt, a dobogó is a célkeresztjében volt, amikor a sikánban az autó csomagtartója magától felnyílt, ami jelentős tempóveszteseget okozott, így a boxutcaba kényszerítette a pilótát. A kockás zászlót a fiatalok, így a második és a tizenkettedik helyen látták meg. „Hatalmas verseny volt! Harminc perces védekezés, safety car, lefittyedt hátsó lökhárító, minden volt, amit el lehet képzelni! Végül a második helyen intettek le, a maximumot hoztuk ki a lehetőségekből, elmondhatatlanul hálás vagyok a csapatnak!” – értékelte a dobogós futamot a B3 Racing ifjú tehetsége. „Vége az első versenyünknek, csak a 7. helyről rajtolhattam, rajt utáni kakaskodás miatt vesztettem egy pozíciót, majd sikerült előzni párat, amikor már az 5. helyen mentem és harcban voltam a dobogóért, akkor egyszerűen felnyílt a csomagtartóm, és ki kellett állnom a boxba, hogy lecsukják, mert nagyon lassított. Nem is tudom mit mondjak... Így csak 12. lettem, roppant csalódott vagyok, mert dobogó közelben voltam, és egy kicsit gyorsabbnak éreztem magam, mint az előttem lévők, úgyhogy bármi lehetett volna.” –nyilatkozott nem titkolt csalódottsággal Boldizs Bence.

Az első futam tapasztalatai után a csapat nekiesett az autóknak, egész éjszaka fáradhatatlanul dolgoztak rajtuk, ami eredményt is hozott másnapra. Bence hatalmas futamot futva, hetet előzve az ötödik helyen végzett a második futamban, a fél mezőnyön keresztülvágta magát a teljesen átállított, megújult autóval. Gergő az első körös kalamajkából rosszul jött ki, majd a fékek meggátolták a feljebb lépésben, így a hetedik – majd egy büntetés után a nyolcadik - helyen landolt az eredménylistán.

A harmadik verseny első és negyedik rajtkockája nagyon jó alkalmat kínált a csapatnak, mellyel éltek is a srácok. Gergőnek már az első körben meggyűlt a baja a hátsó fékekkel, így átadta az első helyet a hatalmasat rajtoló Boldizs Bencének, majd megpróbáltak párban elnyúlni a mezőnytől. Már négy másodperces előnnyel vezettek, amikor Tassi Attila begyújtotta a rakétákat, és – a hősies küzdelem ellenére – átrágta magát először a féktávon küszködő Gergőn, majd az addig vezető Bencén. Még Nagy Dániel szólt bele a harcba, azonban más már nem tudott előrejönni, így Boldizs Bence élete első dobogós helyezését szerezte meg, a harmadik helyen zárt. Báldi Gergő mögötte nem bírt Nagy Norberttel és Niels Langevelddel, ő végül a hatodik helyen ért célba. „A napot még a 12. helyről kezdtük, de a 2. futamra már a 3. helyen találtuk magunkat. 4. helyről rajtoltam, és már az első kör után vezettem, a fél versenyt az első helyen töltöttem, de sajnos elmelegítettem az első kerekeket és nagyon nehéz volt vezetni az autót, így végül 3. lettem, és az újoncok közül az első. Nagyon köszönöm a csapatnak, irtó nagy melót fektettek bele a hétvégébe, nélkülük nem sikerült volna!” – nyilatkozta Boldizs Bence, aki a hatalmas küzdelem után végül dobogó 3. fokára állhatott.

Összességében sikeres hétvégét zárt a csapat, stabil pontszerzések, és mindkét pilótának egy-egy dobogó jutott ezen a hétvégén. A következő állomás Brno, egy új helyszín, mely rengeteg meglepetést tartogat a mezőny számára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: