DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
GP2/3

Kubica GP3-as autót tesztelt

Kis híján végzetes 2011-es ralibalesete óta nem vezetett formulaautót a lengyelek korábbi F1-es reménysége, Robert Kubica – szerdán viszont kipróbálta, mire képes egy ilyen versenygépben.

Egy roppant ígéretesen induló F1-es karriert tört derékba egy 2011 februárjában történt baleset, melyben Robert Kubica súlyos karsérüléseket szenvedett, s egy ideig még azért is aggódni kellett, hogy a lengyel egyáltalán felépül-e – nemhogy a versenyzői karrierjéért. A most 32 éves pilóta azonban nem csupán talpra állt borzalmas sérüléseit követően, de azóta már több szakágban is megmérettette magát – „második” karrierje csúcsát a WRC2-ben megszerzett bajnoki címe jelentette ezidáig…

Hónapokon át úgy tűnt, hogy a lengyel a WEC-ben folytatja majd pályafutását, azonban nemrég bejelentette, hogy szakít a ByKolles csapatával, így jelenleg nem tudni, hol láthatjuk majd őt idén – ha láthatjuk egyáltalán. Egy nagy mérföldkövet így is elért: tegnap, szerdán ugyanis hat év után először ismét pályára gurult egy formulaautó volánja mögött – a Milánó közelében található Franciacortában tesztelhette a Trident GP3-as autóját, melynek volánja mögött hetven kört tett meg minden probléma nélkül.

kubica-gp3-2017



Kubica, akinek jobb karja még mindig nem 100 százalékos – s talán már sosem lesz az –, így értékelte a tesztet: „Ismét abba a vízbe kerültem, melyben sok éven át úszkáltam, és meg kell mondanom, ez remek érzés. Meglepett, mennyire gyorsan visszajöttek azok az érzések, amelyek emlékeimben éltek, éreztem a pályát. Persze van sok dolog, amit jobban is csinálhattam volna” – mondta, majd így folytatta:

„Ami a fizikai szempontokat és a felkészülésemet illeti, még van hova fejlődnöm, de a határaim egészen jó vonalban húzódnak. A körülmények trükkösek voltak számomra, hiszen a franciacortai pálya igen megerőltető, a GP3-as autóban pedig nincsen szervó, mindenesetre örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: