DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Őrült hajszában duplázott Rómában Evans

Négy különböző versenyző is vezette a Róma ePrix vasárnapi futamát, de a második biztonsági autót követő hajszában Mitch Evans jött lendületbe – a hétvége mindkét futamát behúzta a Jaguarral.

A 15 órai rajt után Róma ePrix második felvonása eleinte visszafogottabb mederben folyt, a rajtelsőséget szerző Jean-Eric Vergne tartotta a vezetést. A második helyről induló, időmérő leggyorsabb körét is megfutó Jake Dennis veszített néhány pozíciót: Andre Lotterer fosztotta meg a második helytől, a szombati nyertes, Mitch Evans pedig a harmadiktól.

Három alkalommal szakította meg a futamot biztonsági autó, első ízben Antonio Giovinazzi műszaki hibája miatt. Ezt a fázist követően egy körrel Evans átvette a vezetést Vergne-től, de ekkor még nem tartotta meg azt: Robin Frijns is lendületben volt, a holland letaszította az élről a Jaguart, majd Lotterer következett, aki szintén vezetett.



Alexander Sims megforgása után másodszor is szerepet kapott a Porsche Taycan biztonsági autó, összerázva a mezőnyt az utolsó körök őrült hajrájára. Ekkor Lotterer, Frijns, Evans és Vergne alkották az első négyes sorrendjét, de az új-zélandi tartalékolt támadómódjával, melyet nyolc perccel a futam vége előtt aktivált – emellett ő sáfárkodott legjobban az energiával is.

Evans gyorsan átlépte a két riválist, kicsit később Vergne ugyancsak megelőzte az imént még első két helyen álló Porschét és Envisiont. A francia számára megcsillant a remény a győzelemért való támadásra is, mikor harmadszor is bejött a biztonsági autó – a nagy sietségben Nick Cassidy fúrta autójának orrát a gumifalba –, és egyetlen körre indították újra a futamot.

A sorrend azonban végül nem változott: a szombati első futam után Evans a vasárnapi másodikat is megnyerte a Jaguarral, ezzel a szezon első duplázójává vált. Vergne és Frijns állt még dobogóra, utóbbi kettős pódiummal zárta az olasz hétvégét, Lotterernek viszont be kellett érnie a negyedik hellyel. Az első sorból rajtoló Dennis az utolsó pontszerző helyekig csúszott vissza, végül pedig célba sem ért, a hét kieső egyike lett.

Róma ePrix, 2. futam eredménye:

  Versenyző Csapat Hátrány
1 Mitch Evans Jaguar Racing  
2 Jean-Eric Vergne Techeetah 0.584
3 Robin Frijns  Virgin Racing 1.606
4 Andre Lotterer Porsche Team 2.093
5 Stoffel Vandoorne Mercedes 2.756
6 Pascal Wehrlein Porsche Team 4.655
7 Oliver Turvey NIO Formula E Team 7.097
8 Lucas di Grassi Venturi 8.68
9 Sébastien Buemi DAMS 8.796
10  Oliver Askew Andretti Autosport 10.429
11 Dan Ticktum NIO Formula E Team 11.13
12 Maximilian Gunther DAMS 11.221
13 Sergio Sette Camara Dragon Racing 12.309
14 Antonio Felix da Costa Techeetah 13.134
15 Nyck de Vries Mercedes 14.207
   Sam Bird Jaguar Racing 1 kör
   Nick Cassidy Virgin Racing 2 kör
   Jake Dennis Andretti Autosport 6 kör
   Alexander Sims Mahindra Racing 11 kör
  Oliver Rowland Mahindra Racing 13 kör
  Antonio Giovinazzi Dragon Racing 20 kör
  Edoardo Mortara Venturi 20 kör
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: