DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Formula-E

A Formula-E alapítója nem érti a Mercedest

Bár címvédőként készülhet az új szezonra az elektromos sorozatban a Mercedes, a német márka számára a következő lesz az utolsó. A bajnokság társalapítója, Alejandro Agag nem ért egyet a döntésükkel.

Nagyszerű véget ért a Formula-E legutóbbi idénye a Mercedes számára, hiszen a konstruktőri és az egyéni cím is hozzájuk került, utóbbi annak a Nyck de Vriesnek köszönhetően, akinek jó esélye volt egy F1-es szerződésre is. 

A Mercedes kiszállását augusztusban erősítették meg hivatalosan, a gyártó 2022 végén befejezi a szereplését a szériában, annak ellenére, hogy jelentősen elkötelezték magukat az elektromos technológiák mellett. Alejandro Agag épp ezért nem érti, miért határoztak így, szerinte egy utolsó nagy dobásra készülnek a Formula-1-ben.



„Nem tudom, miért döntöttek így, számomra ez teljesen érthetetlen. Egyre több elektromos autót adnak el és 2030-ban már nem fognak többé belső égésű autót árulni az Egyesült Királyságban. Visszatérnek a belsőégésű motoros versenyzéshez, amivel talán egy utolsó táncot akarnak eljárni. Ki akarják élvezni ezeket az utolsó, üzemanyagot égető éveket, majd 2030-ban visszatérhetnek az elektromos versenyzéshez. Nem értem őket, de nem probléma” – idézte a Motorsport Agag szavait.

A szakember szerint nem kell aggódni a Formula-E jövője miatt annak ellenére sem, hogy a Mercedes mellett másik két német csapat, a BMW és az Audi is a kiszállás mellett döntött.

„Hamarosan más gyártók is érkeznek a fedélzetre, de fantasztikus független csapataink vannak. A bajnokság remek formában van” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: