DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Formula-E

Mortara a balesetről: Azt hittem, számomra itt a vég

Fékek nélkül a fal felé száguldva néhány pillanat erejéig a legrosszabbtól tartott Edoardo Mortara a Formula-E szaúd-arábiai hétvégéjének szombati szabadedzésén. A svájci fájdalmakkal hagyta el a kórházat, de a futam alatt már a pályán volt.

mortara



A Diriyah ePrix szombati időmérőjét megelőző szabadedzés furcsa balesettel ért véget: a Venturit vezető Mortara rajtgyakorlatot végzett, a rajtrácsról való elrugaszkodását követően azonban az autó nem lassított az első kanyarhoz érve, hanem teljes sebességgel a szemközti bukótér végén lévő TecPro korlátba száguldott. A svájci versenyzőt az orvosi csapat segítségével sikerült csak kimenteni a falba fúródott autóból, majd onnan kórházba szállították, de szerencsére hamar kiderült, hogy nem szerzett súlyos sérüléseket. Mortara már ott állt a rajtrácson a futam kezdete előtt, és bár megkapta a részvételi jogot az orvosoktól, valamint az FIA is rajthoz engedte állni a Mercedes-motoros autókat, miután a gyártó a végére járt a rejtélyes meghibásodásnak, a versenyen végül sérült autója miatt mégsem vehetett részt.

A rajt előtt adott interjújában azonban beszélt a fizikális állapotáról a Formula-E egyszeres és a DTM korábbi tízszeres futamgyőztese.

„Elég jól érzem magam, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy tökéletesen jól vagyok. Igazából elég nagy fájdalmat érzek még a délelőtti baleset után. De hálás vagyok, hogy nem lettek súlyos sérüléseim” – mondta a 34 éves családapa Mortara, majd megrázó betekintést adott abba is, mi futott át az agyán azokban a pillanatokban, amikor irányíthatatlanul a fal felé száguldott Venturijával.

„Nem egy jó érzés. Igazából szeretném kitörölni az emlékeimből. Utasnak éreztem magam, tehetetlen voltam, miután elszálltak a fékek és egyenesen a fal felé száguldottam. Hogy őszinte legyek, azt gondoltam, hogy ez a vég számomra.”

 EvP2UmwWYAAszm2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: