DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Opciós szerződést írt alá a McLaren a Formula-E-vel

Úgy tűnik, a McLaren Racing komolyan fontolgatja a csatlakozást az elektromos sorozathoz: bejelentették, hogy opciós joguk van a tizenkét csapatnak fenntartott helyek egyikére a 2022/2023-as idénytől.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a McLaren érdeklődik a Formula-E-ben való szereplés iránt. Az egyre szélesebb versenyprogramot működtetni kívánó wokingiak egyelőre azért nem indulhatnak az elektromos sorozatban, mert pillanatnyilag a McLaren Applied a kizárólagos akkumulátor-beszállítója a szériának, s az ezzel kapcsolatos megállapodás tiltja a csapatként való részvételt.

mclaren-fe-1



Csakhogy ez a szerződés a 2021/2022-es évad végén lejár, a McLaren pedig most hivatalosan is bejelentette, hogy opciós megállapodást kötött a Formula-E-vel arról, hogy övék lehet a maximum 12 csapatnak fenntartott hely egyike a 2022/2023-as, kilencedik szezontól kezdődően.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy a McLaren biztosan érkezik is két év múlva: ahogy a közleményük és az abban nyilatkozó Zak Brown vezérigazgató is fogalmaz, a mostani megállapodás lehetőséget ad számukra, hogy a 2021-es év során alaposabban is mérlegeljék a Formula-E-s indulás velejáróit. Brown egyébként arra sem adott választ, hogy teljesen önálló új istállóként vagy egy jelenlegi alakulat partnereként érkezhet a McLaren a bajnokságba, mindenesetre a beszállásuk lehetősége mindenképp pozitív fejleményként hat a BMW és az Audi gyári szinten való kiszállását követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: