DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Csak 50 % esélyt ad az F1 folytatására a Formula-E vezére

Miközben a Formula-1 tervezi a szezonindulást, a FE első embere, Alejandro Agag a pesszimistább vonalat képviseli: azt hangsúlyozza, lehetetlen megmondani, milyen helyzet fog uralkodni hónapok múlva.

A koronavírus-járvány még dúl világszerte, de a Formula-1-nek már kidolgozott terve van az elhalasztott szezon menetrendjére, kezdve júliusban az Osztrák Nagydíjjal. Természetesen mindenki bízik abban, hogy a forgatókönyv megvalósul, a járvány kiszámíthatatlanságából fakadóan mégsem szabad készpénznek venni azt: erre egy másik világsorozat, a Formula-E első embere, Alejandro Agag is emlékeztetett, aki 50 % esélyt ad az újrakezdésre.

„Én úgy becsülöm, 50-50 % az esély. Ugyanez igaz rájuk és ránk is” – mondta a Reutersnek Agag. Hozzátette, a Formula-1 helyesen cselekszik, hogy az első futamokat nézők nélkül akarja lebonyolítani. A Formula-E szándékai is hasonlók: „Ugyanezt fogjuk csinálni, megpróbálunk zárt kapuk mögött pár versenyt lebonyolítani.”



A Formula-E esetében különbség, hogy nem a szezonkezdet maradt el, hanem a 2019-20-as évad szakadt félbe öt forduló után: a bajnokságot abban a tekintetben jobban sürgeti az idő, hogy ősszel már a következő szezont kellene elkezdeni.

„Megpróbálunk legalább még két-három versenyt tartani zárt pályákon. Augusztusban ezt lehetségesnek tartom, de megint csak az a kérdés, ki tudja, mi lesz? 90 %-ban biztos vagyok benne, hogy Európában lesznek megtartva. A kontinensen kívül is életben van még egy opciónk, amit vizsgálunk, de később fogunk dönteni.”

„Vajon a határok nyitva lesznek? Jelenleg nem tudjuk. Azt sem, hogy lesz-e kötelező karantén utazáskor. Én is megpróbálnám, amit a Formula-1 tervez, de nem vagyok benne biztos, hogy megvalósítható” – mondta Agag. A 2019-20-as szezonból hat versenyt halasztottak el a járványra hivatkozva. Két fordulót, a New York-it és londonit hivatalosan nem fújták még le, de minden bizonnyal utcai helyszínek helyett állandó versenypályákon tartják meg az említett két vagy három futamot. Agag szerint opció Nagy-Britannia, olyan pályák, mint Brands Hatch, Silverstone vagy Donington.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: