DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Buemi szerint Marko nem úgy értette

A Formula-E-pilóta sűrű programot követ, hogy jó állapotban legyen, nem nagyon megy ki - reméli, hogy július-augusztusban műr újraindulhat a szezon, de csak a városokon kívül.

Készül a Formula-E szezonjának folytatására Sebastien Buemi, a svájci szerint a nyár második felében már tarthatnának versenyeket a sorozatban. Az elektromos széria idényének nagyjából harmada már halasztásra került, júliusban, New Yorkban lenne a következő futam, de egyelőre nem tudni, hogy valójában mikortól és milyen naptárral folytatódhat a szezon.

03420003_215



"Reménykedem júliusban, vagy augusztusban. Jelenleg semmit sem lehet tervezni és nyilván a repülővel való utazás egy óriási kérdőjel. A Formula-E-ben lehet szervezni hat-hét plusz futamot, de csak a nagyvárosokon kívül" - mondta Buemi a Blicknek adott interjújában. Ő maga egyébként kőkeményen edz most is. "Egy sűrű négyhetes programot követek, hogy minél jobb állapotban maradjak. Nem nagyon megyek ki, mert bent minden megvan, ami szükséges."

Buemit arról is megkérdezték, hogy mit gondol dr. Helmut Marko azon korábbi kijelentéséről, hogy össze kellene zárni a pilótákat és megfertőzni őket a koronavírussal, hogy túl legyenek az egészen és immunissá váljanak a betegségre. "Olvastam erről az újságokban, de csak a négy Formula-1-es versenyzőről volt szó. Egyébként szerintem nem úgy értette" - mondta az FE-pilóta, akiről Marko nemrég kijelentette, hogy biztosan nem lesz a Red Bull F1-es pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: