DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Wolffot meglepte, hogy „Mario Kartban” is vezetik a bajnokságot

Talán sok autósport-rajongó kitért a hitéből azt látva, hogy az F1-es dominancia mellett a Mercedes első Formula-E-hétvégéjéről is a tabella első helyén távozott. Toto Wolff sem hitte, hogy az általa Mario Kartnak tartott sorozatban ilyen jól kezdenek.

Két egykori McLaren-pilótával, Stoffel Vandoorne-nal és Nyck de Vriesszel vágott neki a Formula-E jelentette új kihívásnak a Mercedes az elmúlt hétvégén a Szaúd-Arábiában elstartolt új szezonban. A csapat rögtön felülmúlta az elvásárokat, hiszen az időmérős 2. és 3. hely után Vandoorne révén már az első futamukról elhoztak egy harmadik helyet, majd a belga a második versenyen is feljutott a dobogóra Maximilian Günther utólagos büntetése nyomán. A két pilóta eredményei pedig azt hozták, hogy a Mercedes 38 ponttal a csapatbajnoki tabella élén, Vandoorne pedig az egyéni második helyén távozott a szezonnyitó helyszínéről.

wolff agag



A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is a helyszínről figyelte a csapat bemutatkozását, és amint az az Abu Dhabi Nagydíj sajtótájékoztatóján elmondta, tetszett neki, amit látott. „Azt kell mondanom, nagyon élveztem a hétvégét. Sohasem jártam még Szaúd-Arábiában korábban, ezért különleges volt, hogy ott kezdődött meg a Mercedes Formula-E-kalandja. Csodás volt a közönség, és látni, hogyan nyílik meg az ország – ez olyasvalami volt, amire nem számítottam. Az ottani versenyzés pedig nagyon különbözik a Formula-1-től, ez egyértelműen kijelenthető. Nekem kicsit olyan volt, mint a Super Mario Kart igazi versenyzőkkel, de mindenképpen érdemes ennek is adni egy esélyt.” Nem Wolff az első, aki a híres játékhoz hasonlítja az FE-t: a sorozat alapítója, Alejandro Agag is Mario Kart-stílusúnak nevezte a támadó módot, amivel a versenyzők négyperces időszakokra extra teljesítményt kapnak.

Wolff elismerően beszélt a csapathoz nemrég csatlakozott friss F2-es bajnok de Vriesről is, a Mercedes számára igen kedvező bajnoki állás kérdésében azonban nem akart túl messzire merészkedni. „Nyck máris jelentősen hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Éretten viselkedik, aki emberként és versenyzőként is remekül beilleszkedett a csapatba, s jól együtt tud működni Stoffellel. Realisztikus célokat tűztünk ki magunk elé, amit túlteljesítettünk, és mindkét versenyzőnek nagy szerepe volt abban, hogy ez megtörténhetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: