DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

BMW a pole-ban, bekezdtek a Mercedesek

A szezon első időmérő edzésén Alexander Sims volt a leggyorsabb, de a gyári Mercedesek is remekül debütáltak - koradélután jön az első futam, nézzük, hogy milyen rajtráccsal.

Péntek reggel megkezdődött a Formula-E 2019/2020-as, immár hatodik idénye. Az első szabadedzésen Robin Frijns, a másodikon Sam Bird volt a leggyorsabb, vagyis a Virgin kezdett legjobban, majd következett az első időmérő. Az első csoportban Jean-Eric Vergne bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte az említett Frijns és Sebastien Buemi következett, míg a második hatos után Sam Bird tört az élre - hogy aztán a harmadikból kiemelkedjen a mercedeses Stoffel Vandoorne, valamint Edoardo Mortara. A negyedik csoportból Nyck de Vries villant meg, így ő, Bird, Vandoorne, Mortara, Alexander Sims és Jerome d'Ambrosio volt ott a Superpole-ban.

sims



A döntőben így tehát mindkét Mercedes ott volt a csapat debütáló futamán és ráadásul a végeredmény is parádésan sikerült számukra: Vandoorne a második, de Vries a harmadik helyet szerezte meg. Mögöttük a venturis Mortara lett a negyedik, D'Ambrosio a sereghajtó, az addig nagyszerűen vezető Bird viszont hibázott, így nem tudott veszélyt jelenteni az első helyre, csak ötödik lett.

A pole-t végül a Superpole-ban nagy kört összerakó Sims szerezte meg a BMW-nek, őt próbálták utána támadni a többiek, de senki sem tudott már nála jobb időt produkálni. A szezon első futamára ma 13:00-kor kerül sor és az Eurosport 1-en élőben követhetjük.

Az időmérő végeredménye:

fe1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: