DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Bird: Helytelen a Formula-E-t büntetésként használni

Nem kellene büntetésként megélni a Formula-E versenyén való részvételt, véli Sam Bird, a Virgin Racing versenyzője, aki szerint rossz üzenetet közvetített az, hogy Max Verstappent az FIA a Marrakesh ePrix-re küldte közmunkázni.

Max Verstappent azt követően kötelezte két napi közmunkára az FIA, hogy a Brazil Nagydíj leintését követően dulakodásba keveredett Esteban Oconnal. A futam során ugyanis a két pilóta lekörözés közben összeütközött, emiatt Verstappen győzelem helyett Lewis Hamilton mögött a második helyen futott be. Verstappen a közösségi munka első napját a Marrakesh ePrix hétvégéjén töltötte azzal, hogy szombaton a versenybírák munkáját segítette. A büntetés jellegével azonban nem mindenki értett egyet. Többek közt Sam Bird sem, aki a Virgin Racing színeiben versenyez az elektromos versenyszériában.

„Igazságtalannak tartom a kategória megítélésére nézve azt, hogy „közösségi munkának” nevezzük, ha valaki részt vesz a Formula-E hétvégéjén, hiszen ezt nem kellene büntetésként megélni” – fogalmazta meg kritikáját a brit versenyző, aki elmondása szerint nem találkozott a hollanddal a nap során, de „remélem, jól érezte magát, és jó visszajelzéseket ad majd a kollégáinak.”



Verstappen a futam leintését követően adott nyilatkozatában elmondta, valóban nem retorzióként élte meg a Marrakeshben töltött napját, inkább hasznosnak találta azt, hogy megfigyelhette, hogyan dolgoznak a versenybírák egy versenyhétvége során. „Normál esetben nincs lehetőséged egy egész napot a versenybírákkal tölteni, ezért érdekes volt a másik oldalra is betekintést nyerni és látni, hogyan születnek a fontos döntések” – mondta a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: