Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap
Formula-E

Húsz év múlva már csak a Formula-E maradhat talpon

A Formula-E a jövő motorsportja, állítja egyhangúan Alejandro Agag és Jean-Eric Vergne. Azonban a francia pilóta biztos benne, hogy előbb-utóbb a két sorozat fúziója jelenti majd a csúcsot.

A Williamstől távozó, a hónapban Marokkóban FE-autót tesztelő Szergej Szirotkin is azon a véleményen van, hogy az elektromos formaautó-sorozat előtt áll a legfényesebb jövő: A Formula-E már egyike a legrohamosabb tempóban fejlődő bajnokságoknak. A versenytársak és a csapatok pedig nagyon magas szintet képviselnek.”

A főbb gyári csapatok, mint a Jaguar, vagy a Mercedes jelenléte és a rohamtempóban fejlődő autóipar is mind azt vetítik előre Alejandro Agag, az FE elnöke szerint, hogy az elektromos kategória jelenti majd a motorsport csúcsát a jövőben: „Mind imádjuk a Formula-1-et, mivel fantasztikus, de azt gondolom, kettőnk közül csak mi maradunk állva 20-30-40 év múltán” – idézi Agagot a Speed Week.A legutóbbi bajnok, Jean-Eric Vergne is osztja ezen véleményeket, melyeket Nico Rosberg is támogat, szerinte a két sorozat ugyanis össze fog olvadni valamikor a jövőben: „Ma még a Formula-E teljesen különbözik az F1-től, viszont elvétve azt hallom, hogy a két sorozat majd össze fog olvadni, ami szerintem nagyszerű lenne. Persze a Formula-1 az első osztály és ez mindig így is fog maradni – bármilyen formában is látjuk majd a jövőben.”

Azt viszont tudni kell, hogy a Formula-E-nek kizárólagos joga van az FIA-nál a csak elektromos meghajtású formaautók terén, azonban ha sikerülne megfelelő megoldást találni, vagy ha letelik a megjelölt időintervallum, akkor akár össze is olvadhatna a két sorozat. Ki tudja, 2040-ben már talán a Formula-Egy kedvéért áldozzuk fel a vasárnap délutánjainkat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?