DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Sivatagi eső borítja fel az FE programját

Az Ad-Diriyah ePrix-vel kezdetét veszi ma a Formula-E ötödik szezonja, azonban a sivatag kellős közepén, Szaúd-Arábiában akkora eső zúdult a pályára, hogy egyik szabadedzést sem tudták időben megtartani.

Egy éjszakai vihar következtében a pálya teljesen eláradt, mire a magyar idő szerint 5 órakor kezdődő szabadedzés ideje elérkezett. Először csak eltolták a szezon első szabadedzését, azonban később belátták, esélytelen, hogy megtartsák, így törölték azt, így egyórásra bővítették ki a második gyakorlást.



Viszont hiába javult a pálya állapota folyamatosa, az aszfaltcsík kialakítása miatt, mivel nagyok a szintkülönbségek, a 9-10-11-es kanyarokban – melyek a legalacsonyabb pontjai a pályának – úgy állt a víz, mintha egy medence lett volna, így a második szabadedzés sem kezdődött el időben. A pilóták bevonásával zajló hosszas tanakodás után döntés született egy 35 perces ezdés megtartásáról helyi idő szerint 10:15-ös kezdéssel, s a tervek szerint az időmérő 11:25-kor (közép-európai idő szerint 9:25-kor) veszi kezdetét. A verseny rajtjának csúsztatásáról egyelőre nincs hír, az eredeti tervek szerint annak helyi idő szerint 15:05, közép-európai idő szerint 13:05 lenne a kezdése.

Emlékezhetünk rá, hogy három héttel ezelőtt a Formula-1-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon is szemerkélt az eső.

Áll a víz Rijádban

A Formula-E eddigi négy szezonjában egyetlen egyszer sem rendeztek esős körülmények között futamot, kérdés, ma megtörik-e ez a sorozat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: