DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Formula-E: az Audi két versenyautót szállít a Virgin Racing csapatának

Az ABB FIA Formula E Világbajnokság december 15-én Rijádban elrajtoló új szezonjában négy pilóta is lesz a rajtrácson, aki Audi technológiával az autójában száll harcba a győzelemért. Gyári csapata mellett az Audi Sport a brit Virgin Racing csapatának is biztosítja új fejlesztésű Audi e-tron FE05 versenyautóját és annak hajtásrendszerét.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az új Formula E szezonban a Virgin Racing csapatával együtt összesen négy Audi e-tron FE05 autó küzdhet a pontokért és trófeákért.” - nyilatkozta az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. „Ez a csapat már a Formula E sorozat létrejötte óta meghatározó szereplője a szériának mind a versenyeken mutatott teljesítményük, mind pedig a pályán kívül mutatott magatartásuk tekintetében. Éppen ezért különleges elismerés a Virgin Racing döntése a hajtásrendszerünk használatáról. Ez a bizalom ugyanakkor igazolja azt a kitűnő munkát, amelyet mérnökeink és a fejlesztésben partner Schaeffler vállalat munkatársai végeztek ezidáig.”

A1611619_small



Az Audi e-tron FE05 egy sikermodell evolúciója. Elődje a négy szezon során megszámlálhatatlan versenyen szerepelt a leghatékonyabb autók között, a csúcsra pedig New Yorkban ért fel július közepén, amikor az Audi Sport ABT Schaeffler gyári csapata megnyerte a csapatok bajnokságát.

Az Audi e-tron FE05 központi eleme az Audi Schaeffler MGU03 motor generátor egységgel szerelt hajtásrendszer, amelyet a jövőben a Virgin Racing is használ majd. Míg az autó többi része egyedileg a csapatok igényei szerint készül, a hajtásrendszer tekintetében a gyártók bemutathatják kimagasló műszaki ismereteiket. A Formula E szabályai megkövetelik a gyártóktól, hogy egyedi hajtásrendszerükre építve alkossák meg a teljes autót, a kapcsolódó támogatást pedig a többi csapat számára is tegyék elérhetővé egy meghatározott áron.

A Virgin Racing csapata már át is vette a 2018-2019-es Formula E szezonra választott két új versenyautóját, mégpedig az Audi Sport Neuburg an der Donau városában található központjában. De ez az új együttműködés nem merül ki csupán az autók átadásában. A szezon során is intenzív kapcsolatban marad a két csapat, melynek célja a teljesítményszint folyamatos növelése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: