DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Ismét veszélybe került a Berlin ePrix

A német főváros Formula-E-futamának elég zaklatott története volt az elmúlt két év során, és könnyen lehet, hogy a 2017-es eseményre való felkészülés sem lesz sétagalopp.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadást követően a város vezetősége a Formula-E futamokon használt, betonból készült védőelemek segítségével szeretné javítani a biztonságot a fővárosban. Ez akár elismerésként is felfogható az elektromos sorozatra nézve, most viszont negatív hírek érkeztek a Karl-Marx-Allee felől. A Berlin ePrix-t már tavaly is veszély fenyegette, ugyanis a 2015-ben használt Tempelhof repülőteret menekülttáborrá alakították át, amely miatt új helyszínt kellett keresniük a szervezőknek.



Erőfeszítéseiket siker koronázta, ugyanis a Formula-E megegyezett a város vezetésével arról, hogy Berlin szívében alakítanak ki pályát az elektromos autók számára. A Bundestagban 63 képviselői hellyel rendelkező Zöldek pártja már akkor kifogásolta a belvárosi futamrendezést, most pedig újra ellenkező nyilatkozatok láttak napvilágot. David Hartmann politikus decemberben azt nyilatkozta a Tagesspielnek, hogy a belvároson kívül kell helyszínt találni a versenynek, mások pedig úgy vélekednek, hogy a közutak nem versenyzésre valók. A Motorsport-Total.com által idézett forrás szerint a Formula-E rossz példával szolgál, hiszen jelenlétével bátorítja az illegális utcai versenyzést, a futam főszervezője, Ulrich Weingärtner viszont teljesen magabiztos, hogy 2017-ben változatlan helyszínen rendeznek ePrix-t Berlinben.

„Szorosan együttműködünk a város illetékes hatóságaival, emellett számtalan kommunikációs és logisztikai lépést tervezünk annak érdekében, hogy elkerüljük a további problémákat. Nem szeretnénk kommentálni a politikai csoportosulások véleményét, viszont nyitottak vagyunk a párbeszédre. A berlini szenátussal kötött szerződésünk továbbra is érvényes, a negatív üzenetek figyelembevétele nélkül” – mondta Weingärtner, aki szerint a Formula-E rajongóinak semmi oka sincs az aggodalomra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: