DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Törtek az autók az edzéseken, Vergne a leggyorsabb

Nem zajlott eseménytelenül a Formula-E szezonnyitójának két szabadedzése: igazi nagyágyúk, köztük Lopez és di Grassi sem maradtak távol a falaktól, miközben az eddigi legjobb időt Vergne érte el.

CuS7P_oXYAAII-D



Közép-európai idő szerint hajnalban zajlott le a sorozat két gyakorlása a mindenki számára új utcai pályán Hong Kongban: az első edzés szokás szerint 45, a második 30 percig tartott.

Először Lucas di Grassi az Audi Sport Abttal, majd pedig Jean-Eric Vergne a Techeetah-val végzett a tabella élén, de az eredménytáblák szorosak és zavarosak - több csapat is megmutatta, hogy képes 1:03-as idén belül autózni.

Még ez a viszonylag kevés edzésidő mellett is rengeteg kicsúszást, pályaelhagyást, balesetet és piros zászlót láthattunk. Az első edzésen a műszaki hiba miatt a pályán ragadó Oliver Turvey miatt jött az első leállás, majd pedig az eseménydús reggelt teljesítő Robin Frijns miatt a második, aki a 2-es kanyarban ragadt.

CuSf9i2WYAA5eA9

A második edzés is hozott egy hosszabb szünetet, miután Loic Duval csúszott a falnak és törte ki a Dragon Racing jobb oldali mindkét felfüggesztését. Az újraindítást követően pedig Jose Maria Lopez előbb az első, majd a hátsó szárnyát is a falban hagyta, és egy bukótérből való visszafordulás során Lucas di Grassi is megszabadult a hátsó légterelőjétől. Nem volt problémamentes a címvédő Sebastien Buemi felkészülése sem, aki szintén többször elhagyta a pályát, így nem is tudott hibátlan kört összerakni.

A gyakorlások végét az jelentette, amikor az első szezon bajnoka, Nelson Piquet Jr. is „megorrolt” az egyik falra.

Az időmérő magyar idő szerint 6, a verseny 10 órakor kezdődik.

 

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1

 

A második szabadedzés végeredménye:

fp2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: