DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula-E: Veszélyes a sikán Hongkongban

Az elektromos sorozat szezonnyitóján már egy shakedown-on túl vannak a pilóták, akik már meg is állapították, hogy a pálya egyik sikánja veszélyeket hordoz magában a versenyre nézve.

A Ma Csing-Hua legjobb idejével záródó shakedown volt az első alkalom, amikor a Formula-E pilótái kipróbálhatták a hongkongi pályát, de néhány pilóta már ki is fejezte aggályát az egyik sikán miatt. „A kanyar csúcspontján nincs rázókő, csak egy fal, így pedig nagyon nehéz lesz megtalálni a határokat, és biztosan lesz majd néhány koccanás is” - nyilatkozta Nick Heidfeld, a Mahindra pilótája a Motorsport.com-nak.



„Szerintem ez veszélyes pontja a pályának, mivel itt nagy a baleset kockázata. A pálya nagyon nehéznek tűnik az íves kanyarokkal és a felfestésekkel, ami egyébként megszokott egy utcai pályán. Az biztos, hogy nagy kihívás lesz számunkra, hiszen nagyszerű munkát végeztek a megalkotásában.” Az Andretti versenyzője, Antonio Felix da Costa is megosztotta élményeit: „A pálya remek, és sokkal izgalmasabb, mint a szimulátorban. Néhol szűk, máshol pedig kiszélesedik.”

„A sikán kritikus pont, ahol nagy esély van a balesetekre. Ennek mindenképpen utána kell nézniük, különösen ami a kifutóterületet illeti. Szükség van arra, hogy gumikat tegyenek oda, hiszen a pilóták egyszerűen át fogják vágni, ami további incidensekhez vezethet. Abban biztos vagyok, hogy komoly akciókat láthatunk majd itt.”

 

A Formula-E menedzsere, Fred Espinos megerősítette a Motorsport.com-nak, hogy a sikán bejáratához egy bóját tesznek majd. „Ez sokkal jobban láthatóvá teszi majd a kanyart, attól függően, hogy hová teszik” - mondta a Faraday Future Dragon Racing pilótája, Loic Duval. „Én személy szerint azt szeretném, hogy egy rázókövet szereljenek oda, a kanyar belső oldalára. Bármi is tesznek majd, az mindannyiunk számára ugyanolyan lesz, és el kell fogadnunk, de a határok keresése közben adódhat némi probléma” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: