DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Teljes a Formula-E mezőnye az új szezonra

Az utolsó pilótaülés is gazdára talált, így immár kialakult az elektromos széria októberben startoló harmadik szezonjának nevezési listája a 10 csapattal és 20 versenyzővel. Több újonc és izgalmas név vág neki az új idénynek.

14039883_1216104715096074_9174688790837330920_n



Csak négy csapat, a Renault, az ABT, a Dragon Racing és a NextEV nem változtatta meg a felállását a júliusban véget ért második szezon óta. Azt az idényt még kilenc csapat fejezte be, de a Williams által segített Jaguar révén egy tizedik istálló is érkezett, és éppen ők voltak azok, akiknek a döntésére a legtöbbet kellett várni pilótakérdésben. Az Adam Carrollt már korábban leigazoló csapat az ugyan még nem hivatalos, de megbízható forrásokból származó hírek szerint a Mark Webber által pártfogolt Mitch Evansszal kötött szerződést, így a fiatal új-zélandi ejtheti majd meg debütálását a sorozatban.

Az új érkezők közül a WTCC-ből minden bizonnyal háromszoros bajnokként távozó Jose Maria Lopezt övezi a legnagyobb érdeklődés, a fiatal generációból pedig Evans mellett Felix Rosenqvist is képes lehet meglepetésekre.

A csapatok között nem csak a Jaguart láthatjuk új névként: a kínai licensszel rendelkező Techeetah a korábban Aguriként szereplő istálló felvásárlásával jött létre, akiket a Renault-tól vásárolt hajtáslánccal és Jean-Eric Vergne-nyel felvértezve szintén nem szabad leírni.

 

Renault e.dams Sebastien Buemi
Nicolas Prost
Audi Sport ABT  Lucas di Grassi
Daniel Abt
Faraday Future Dragon Racing Jerome d'Ambrosio
Loic Duval
DS Virgin Sam Bird
Jose Maria Lopez
Mahindra Nick Heidfeld
Felix Rosenqvist
MS Amlin Andretti Robin Frijns
Antonio Felix da Costa
Venturi Stephane Sarrazin
Maro Engel
NextEV China Racing Nelson Piquet Jr.
Oliver Turvey
Techeetah Jean-Eric Vergne
Ma Csing-hua
Jaguar Adam Carroll
Mitch Evans
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: