DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Senna a McLaren és a Williams közül választhat

Mondhatni kellemes problémával szembesül Bruno Senna, akit néhai nagybátyjának két munkaadója is foglalkoztatna, de a helyzet azért mégsem olyan rózsás a brazil a számára, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Mert ugyan kétségtelen, hogy a McLaren és a Williams is érdeklődik a szolgálatai iránt a következő szezonra, ám ezek nem az F1-ben, hanem más, könnyebben elérhető kategóriákban jelentenének számára versenyszerződést, ráadásul jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Senna 2004 óta tartó formulaautós pályafutása az idei Formula-E-szezonnal egy időre véget ért.

A brazil az elektromos sorozat 2014-es indulása óta tagja volt a Mahindrának, ám két szezon után valószínű, az istálló csak csapattársával, Nick Heidfelddel fog hosszabbítani, dacára annak, hogy Senna éppen a londoni szezonzáró hétvégén szerezte meg első dobogóját az FE-ben.

Dppi_03415009_063



Az egykori F1-es pilótának így kevés lehetősége maradt arra, hogy az ősszel startoló új évadra is a sorozatban maradjon, egyetlen reális opcióját a Motorsport szerint a sportba újonnan csatlakozó Jaguar jelenti, amely a Williamsszel együttműködésben érkezik, a grove-i alakulat pedig jól ismeri Sennát, hiszen 2012-ben a Formula-1-ben is versenyeztették. A hírek szerint néhány tesztre biztosan lehetőséget kap majd a csapattól, ám egy esetleges versenyzői szerződést lehet hogy kénytelen lenne visszautasítani, mégpedig azért, mert a 32 éves brazil jelenleg a másik nagy brit versenyistállóval, a McLarennel is kapcsolatban áll.

Senna a wokingiak képviseletében vesz részt a GT3-as sportautó-sorozatban, emellett pedig az RGR Motorsport révén a Hosszútávú Világbajnokságban is szerepel, tehát állás nélkül biztosan nem fog maradni a közeljövőben sem, ám a McLaren és a Williams közötti összeférhetetlenség miatt minden bizonnyal pihentetnie kell majd formulaautós karrierjét, elvégre két rivális brit istállóval egyszerre mégsem állhat szerződésben.

„Jelenleg a McLarennel vagyok, szóval hacsak az a partnerségünk nem folytatódik, akkor nehéz lenne egyidejűleg két rivális brit márkát képviselnem” - állapította meg Senna. „Az ajánlat persze vonzó, hiszen egy erős csapatról van szó, akik hosszabb ideje fejlesztik az új autót, mint bárki más” - mondta a Jaguar és a Williams Advanced Engineering által közösen vezetett Formula-E-projektről.

„A McLaren mindenesetre már jelezte azon szándékát, hogy jövőre bővebb programmal folytathatnánk, szóval ha a Formula-E nem jön össze, akkor a többi sorozatom fog prioritást élvezni. A következő hetek során ki kell derülnie, hogy ott leszek-e a Formula-E-ben, valamint hogy kinek a színeiben, de higgadtan állok hozzá a dologhoz.”

Bruno Senna helyzetéhez további színt ad, hogy nagybátyja, Ayrton Senna kegyeiért is éppen a McLaren és a Williams harcolt az 1990-es évek első felében, és a háromszoros világbajnok brazil végül 1993-ban igazolt át Wokingból Grove-ba - de persze vele mindez az autóversenyzés legmagasabb szintjén, a Formula-1-ben történt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: