DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

FE: Ütközés és Superpole-párbaj az időmérőn

Ketten eredménytelenül próbálkoztak, hogy elvegyék a pole-pozíciót Lucas di Grassitól a Formula-E párizsi időmérőjén, Sam Bird azonban sikerrel járt. A bajnokaspiráns Buemi csak a 8. helyről startol.

Két szabadedzést követően délben indult a Formula-E első párizsi versenyének – a 2015-16-os szezon hetedik állomásának – időmérő edzése, amelyet a szabályok szerint négy csoportra osztottak fel.

Rögtön az első csoport körözését egy ütközés szakította félbe: Nick Heidefeld megcsúszott, és a gumifalnak ütközött. Mikor újra gázt adott, hogy visszatérjen, az ideális íven haladó, a második edzésen leggyorsabb Mike Conway útját keresztezte, aki nagy sebességgel Heidfeldbe rongyolt. Az első csoport piros zászló után három perc hosszabbítással folytatódott, a legjobb időt pedig Stephane Sarrazin futotta meg Loic Duval előtt.



A rajtelsőségről döntő Superpole-ba Bird, Vergne, Sarrazin, di Grassi és Prost jutott tovább a négy csoport összesített eredményei alapján – fordított sorrendben kezdhették meg egyetlen gyorskörüket. Prost nem volt gyors, csupán 1:02.7-es kört futott, di Grassi annak ellenére is nyolc tizedmásodpercet vert rá, hogy egy kisebb hibát elkövetett körén. A bajnokságot is vezető di Grassit sem Sarrazin, sem Vergne nem tudta megelőzni, a francia mindössze 61 ezredmásodperccel maradt el brazil vetélytársától.

Sam Bird maradt az utolsó, aki megfoszthatta di Grassit a pole-pozíciótól, az első szektorban másfél tizedmásodperccel elmaradt di Grassitól, a második szektorban azonban már két tized, a célvonalnál három tized előnyben volt. A Virgin versenyzője 1:01.6-os körével idei harmadik pole-pozícióját gyűjtötte.

Bird és di Grassi mögül két hazai pályán versenyző francia, Vergne és Sarrazin startol, Prosté és Frijnsé az első sor. A Superpole-ból kimaradó Sebastien Buemi, aki a bajnokságban egy ponttal üldözi di Grassit, csak a nyolcadik helyről indul Nelson Piquet Jr. elől. Ma Csing-hua első Formula-E-versenyét a 15. helyről kezdheti meg, míg a Heidfeld-Conway páros az utolsó két pozícióból rajtol. 

 

A Superpole végeredménye:

A további sorrend:

CguJUWrUgAE3dqI

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: