DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Piquet csak sejti, mi okozta a balesetét

A Formula-E uruguayi futamának hajrájában a 8. helyért csatázó Nelson Piquet Jr. és Jean-Eric Vergne szolgáltatták a legtöbb izgalmat, akik összeakadtak, a brazil pedig végül a falban végezte.

Tavaly a páros még az első helyért előzgette egymást Punta del Estében, ebben az évben azonban ettől nagyon eltérő volt a helyzet, miután mindketten problémás hétvégét teljesítettek. Piquet autója, a NEXTEV még nem áll a helyzet magaslatán az új technológiával, így a címvédő egyelőre csak az alsó pontszerző helyekért harcolhat, Vergne versenyét pedig megpecsételte az elrontott időmérő, ami miatt csak a mezőny végéről rajtolhatott.

A két pilóta a 8. helyért csatázott a hajrában, és az utolsó körben Vergne támadást is indított a brazil ellen, ám túl rövid féktávot próbált venni, így manővere nem sikerült, és amikor a külső ívről próbált visszakanyarodni, DS Virginjének kerekei összeértek Piquet-vel. A címvédő maradt elöl, aki azonban két kanyarral később már a falban találta magát egy látványos baleset következtében.

„Amikor Vergne megpróbálta az előzést, szélesre csúszott, így vissza tudtam bújni mellette. Összeértek a kerekeink, én pedig a következő gyors balosban elvesztettem az irányítást az autó felett. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy mi okozhatta, de lehet, hogy valami eltört, amikor koccantunk” - vélekedett Piquet. „Az autó egyszerűen kitört, én pedig eltaláltam a falat. Kár, hogy a verseny legvégén történt ilyen, hiszen a legjobb tízben végezhettünk volna, ami erős eredménynek számított volna ezen a napon. A futam során láttuk, hogy miben vannak még hiányosságaink, de azt is, hogy miben sikerült fejlődnünk.”

A Formula-E mezőnye vasárnap is Punta del Estében maradt, ahol egy kollektív teszt- és filmforgatási napot bonyolítanak le. A következő forduló február 6-án, Buenos Airesben jön majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: