DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Újabb országokat hódít meg a Formula-E

Az elektromos széria Hongkongban és Ausztráliában versenyezhet egy év múlva, a 2016-17-es harmadik szezon elején. Később pedig New York is csatlakozhat a bajnoksághoz.

A Formula-E második szezonja idén októberben kezdődik, habár a tízfordulós naptárban található még egy fehér folt: a március 19-i verseny helyszíne megerősítésre vár, a dátum minden bizonnyal Mexikót rejti. A motorsport.com már nem is ezzel, hanem az egy évvel később, 2016-ban induló harmadik szezonnal foglalkozik, amelyet három új helyszín nyithat meg.



A szezonnyitó minden valószínűség szerint Montreal lesz, amely érkezését már korábban megerősítették. Kanadát Hongkong követheti októberben, majd Ausztrália jöhet novemberben. A motorsport.com értesülései szerint a szériát promótáló cég a közelmúltban látogatást tett a két, pontosabban három lehetséges versenyhelyszínen: Ausztráliában ugyanis két jelöltje is van az elektromos nagydíjnak, egyikük Sydney.

A Formula-E első embere, Alejandro Agag elismerte, hogy Hongkonggal pozitív tárgyalásokat folytat, Ausztráliával kapcsolatban azonban rejtélyesebb volt. „Két várossal beszélünk, ez az ázsiai turné része lesz. Aztán Ausztráliából Dél-Amerikába tervezünk menni.”

Agag a 2017-18-as negyedik szezonnal kapcsolatban is elárult pár részletet: ebben az évadban már Tokióban és New Yorkban is versenyezhet szériája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: