DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Alguersuari elájult és bevonták a licenszét

A korábbi F1-es pilóta Jaime Alguersuari rosszul lett a Formula-E legutóbbi futama után, így határozatlan ideig nem versenyezhet. A Virgin autóját a Manor tesztpilótája vezeti Londonban.

A Red Bull kötelékéből 2011 végén kikerült, de még mindig csak 25 éves Alguersuari a Formula-E teljes első szezonjában a Virgin Racing versenyzője volt, legjobb eredményeként egy negyedik helyet felmutatva Uruguayban, miközben csapattársa, Sam Bird futamgyőzelmet is szerzett. A spanyol három verseny óta nem végzett már a pontszerzők között, és amikor a Virgin frissen bejelentette, hogy a sorozat szezonzáróján, Londonban Alguersuari már nem lesz velük, sokan azonnal a formaromlására gyanakodtak indokként.

Ám ennél összetettebb a fiatal spanyol helyzete, aki egészségügyi gondok miatt nem ülhet versenyautóba, hiszen mint azt most ő maga elárulta, a legutóbbi futamot követően elájult.

11329835_1020697677948645_8855236447062689247_n



„Június 6-án, a moszkvai verseny után a dehidratáció és a nagyfokú kimerültség hatására elvesztettem az eszméletem” - ismertette saját Facebook-oldalán Alguersuari. „Ennek az ájulásnak a következményeként néhány orvosi teszten kellett átesnem, amelyek mind kedvező eredménnyel zárultak, ám a versenyzői licenszemet mégis ideiglenesen felfüggesztették, amíg az FIA meg nem győződik arról, hogy teljes mértékben képes lennék folytatni sportolói karrierem.”

„Az egészségemmel semmi gond, a formám is rendben van, és meg vagyok róla győződve, hogy képes lennék versenyezni a hétvégén, ám elővigyázatosságból bele kell ásnunk magunkat az egészségügyi dolgok részleteibe. Emiatt a Virgin Racinggel, az FIA-val és az orvosokkal közösen úgy döntöttünk, hogy nem veszek részt a London ePrix-n a hétvégén. Kár érte, hiszen ez a szezonzáró, és szerettem volna autóba ülni a hazai rajongóink előtt, de tiszteletben kell tartanom ezt a protokollt.”

A Virgin Racing bejelentette, hogy a spanyolt a duplafordulós szezonzárón Fabio Leimer helyettesíti majd - a svájci pilóta a GP2 2013-as bajnokaként is nehezen találja a helyét az autósportok csúcsának közelében, idénre is csak a Manor szerződtette le tartalékpilótának az F1-ben.

Leimer már a negyedik újonc lesz a hétvégén a Formula-E-ben, hiszen az elmúlt héten bejelentették Simona de Silvestro, Sakon Yamamoto és Oliver Turvey érkezését is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: