DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
Formula-E

Piquet több évig a Formula-E-ben marad

Tavaly év végén teljesen új sorozatként indult el az elektromos hajtású F1-nek is tekinthető Formula-E, amely még legtöbb résztvevője számára is zsákbamacskát jelentett. Piquet-nek tetszik a zsák tartalma.

A korábbi háromszoros F1-es világbajnok legenda Nelson Piquet azonos nevű fia a londoni duplaversenyes szezonzáró hétvége előtt 17 pontos előnnyel vezeti a Formula-E bajnoki tabelláját honfitársa, Lucas di Grassi előtt, így a legjobb úton halad afelé, hogy a sorozat történetének első bajnokává avanzsáljon.

Az ex-F1-es pilóta, akinek nevéről még ma is sokaknak a 2008-as szingapúri crashgate ugrik be (Piquet csapatutasításra állt bele a falba, így hozva nyerő helyzetbe csapattársát, Fernando Alonsót), idén már két győzelmet is szerzett a Formula-E-ben, egyet Long Beachen, egyet Moszkvában, és a lehető legjobban érzi magát a Campos által futtatott China Racing csapatában, akikkel épp ezért a mai napon több évre meghosszabbította szerződését.



„Örömömre szolgál, hogy megerősíthetem a hírt, miszerint a belátható jövőben a China Racing színeiben és a Formula-E-ben folytatom versenyzői pályafutásomat. Már idén is elértünk néhány csodás eredményt együtt, és hiszem, hogy ahogy egyre több tapasztalatot szerzünk, úgy válunk majd egyre erősebb és állandóbb bajnokaspiránsokká ebben a bajnokságban” – kommentálta a bejelentést az Autosport által idézett Nelsinho.

A China Racing csapatfőnöke, Steven Lu hozzátette: „Amikor megláttam a mosolyt a mérnökeink arcán Doningtonban, az előszezonbeli teszt után, tudtam, hogy Nelson mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ő legyen a Formula-E történetének első bajnoka. Ettől már csak egy lépés választ el minket, és Nelsonnak az új hajtásláncunk kifejlesztésében is kulcsszerepet szánunk, ezért örülünk, hogy hosszabb távon is elkötelezte magát hozzánk.” 

Piquet ezzel az Abt Sportsline kettőse, Lucas di Grassi és Daniel Abt után a harmadik olyan pilóta, akinek részvétele biztossá vált az októberben, Pekingben elrajtoló 2015/16-os Formula-E versenysorozatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: