DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Ismét az 1. - Vergne a Formula-E pole-királya

Jean-Eric Vergne harmadik pole-pozícióját szerezte a Formula-E első oroszországi hétvégéjén, így a két bajnokesélyes elől kezdheti majd meg a 15 órakor rajtoló futamot.

Az Andretti Autosport versenyzője, a Formula-E-be csak az F1-es szezon végét követően beszálló Jean-Eric Vergne immár harmadik pole-pozícióját szerezte az elektromos sorozatban, ezzel ő a legsikeresebb versenyző ebben a tekintetben. Mögötte következik a bajnokság első három helyezettje Piquet, di Grassi, Buemi sorrendben, nagy nyomásra számíthat tehát a francia a versenyen.

vergne_moszkva



 

Az e.dams svájci versenyzője, Buemi egyébként arra panaszkodott, hogy Alguersuari feltartotta őt, ami különösen sokba került neki, hiszen egy esetleges pole-pozícióval, s az azért járó három ponttal már a futam rajtja előtt átvehette volna a bajnoki összetett első helyét Nelsinho Piquet-től.

A harmadik sorból az ismét erős teljesítménnyel előrukkoló Jerome d’Ambrosio, valamint a mindig veszélyes Nico Prost indulhat, őket pedig Abt, Heidfeld és Trulli követi, míg az első tízet a másik Venturi-pilóta, Stephane Sarrazin zárja.

Az edzés végeredménye:

live_fe_moszkvali_eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: