DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Formula-E

F1-es szinten vannak a Formula-E pilótái?

A Formula-E első évadában szenvedő Mahindra vezetője szerint a két széria összehasonlítható pilótaanyag szempontjából, és nem hiszi azt, hogy az F1-ben több tehetséges versenyző körözne.

A Formula-E eddigi kilenc versenyén résztvevők közül 18 pilóta is megjárta már a legmagasabb kategóriát, a bajnokság első 10 helyéből pedig hetet foglalnak el korábbi F1-esek, így nehéz lenne elvitatni, hogy az ott szerzett tapasztalat nem járul hozzá a sikerhez. A Mahindra csapatfőnöke, Dilbagh Gill szerint ugyan nem lehet közvetlenül összehasonlítani a két sorozatot, de ami a pilótaanyagot illeti, szerinte tehetség szempontjából igenis egymáshoz lehet mérni őket.



„A Formula-E sok szegmensben eltér bármely más szériától, ami azt jelenti, hogy egyedülálló élményt kínál. A csapatok és a versenyzők is nagyszerűek, a pilóták tehetsége alapján pedig simán összehasonlítható a Forma-1-gyel” – idézte Gillt a Motorsport.com „Noha nem harcolhattunk a bajnoki címért, összességében nagyon izgalmas szezon van mögöttünk. A tabella élén álló versenyzők az utolsó méterekig fognak küzdeni a végső győzelemért.”

A csapat pilótáinak, Bruno Sennának és Karun Chandhoknak is az ötödik hely volt a legjobb pozíciója a sorozatban, de Gill szerint ez inkább a balszerencsének, mint sem a sebesség hiányának volt köszönhető. „Egész szezonban megvolt a tempónk: Bruno néhány nagyon erős versenyzést mutatott, míg Karun ötödikként szelte át a célvonalat egy remek verseny végén Pekingben. Kijutott a balszerencséből nekünk, így azt kell mondanunk, hogy jelenlegi pozíciónk nem tükrözi, hogyan teljesítettünk idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: