DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F2/F3

Újonc siker az F2-ben, tömegbaleset az F3-ban

Taylor Barnard rajt-cél sikerét hozta az F2-esek szombati futama Monacóban, míg az F3-ban az Alpine bolgár akadémistája diadalmaskodott. Mindkét versenyen előkerült a piros zászló.

Az F1-es harmadik szabadedzés és időmérő között került sor a Formula-2-esek sprintversenyére. Nem meglepő módon az egyik főszereplő a biztonsági autó volt, amelyet már az első körben pályára kellett küldeni, miután Victor Martins állt a falba az első kanyarban. Aztán alig indult újra a futam, a hatodik körben ismét érkezett a safety car, miután Pepe Marti vágta bele a szalagkorlátba a versenygépét.

f2-crash-monaco



A verseny vége felé a bajnokságot vezető Zane Maloney okozott kalamajkát: előbb a Loews-visszafordítóban próbált előzni, majd a Rascasse-ban csúszott bele hátulról az ellenfelébe, utána pedig meg is forgatták, így hat körrel a vége előtt piros zászlós megszakítást váltott ki.

Az élen Taylor Barnard viszont minden balhéból kimaradt, így hiába kergette közelről őt még a verseny elején egy darabig Gabriel Bortoleto, a brit újonc az újraindítást követően megszerezte pályafutása első F2-es győzelmét. A dobogót Dennis Hauger tette teljessé, míg az F1-es ülésre legjobb esélyekkel pályázó két Prema-pilóta közül Andrea Kimi Antonelli negyedik lett, Oliver Bearman pedig egy falkoccanás után a 11. helyen futott be. Maloney riválisai a barbasodi hibája ellenére is csak pár pontot hoztak rajta, hiszen Paul Aron hetedik, Isack Hadjar nyolcadik lett.

f2-maloney-crash

Az F2-es sprintfutam végeredménye:

1. Taylor Barnard PHM AIX Racing
2. Gabriel Bortoleto Invicta Racing
3. Dennis Hauger MP Motorsport
4. Andrea Kimi Antonelli Prema Racing
5. Franco Colapinto MP Motorsport
6. Roman Staněk Trident
7. Paul Aron Hitech Pulse-Eight
8. Isack Hadjar Campos Racing
9. Enzo Fittipaldi Van Amersfoort Racing
10. Zak O'Sullivan ART Grand Prix
11. Oliver Bearman Prema Racing
12. Juan Manuel Correa DAMS Lucas Oil
13. Jak Crawford DAMS Lucas Oil
14. Amaury Cordeel Hitech Pulse-Eight
15. Rafael Villagómez Van Amersfoort Racing
16. Richard Verschoor Trident
17. Ritomo Miyata Rodin Motorsport
18. Joshua Duerksen PHM AIX Racing
  Zane Maloney Rodin Motorsport
  Kush Maini Invicta Racing
  Pepe Martí Campos Racing
  Victor Martins ART Grand Prix

 

F3: Piros zászló és bolgár Alpine-győzelem

A Formula-3-asok sprintfutamára még szombat délelőtt került sor, és már az első körben olyan tömegbaleset történt, amely miatt előkerült a piros zászló. Christian Mansell és Arvid Lindblad ütközött össze a Casino-kanyarnál, az incidensbe pedig Joshua Dufek, Alex Dunne és Cian Shields is belekeveredett.

f3-crash-monaco

Az újraindítást követően a fordított rajtrácsos pole-ból induló Nikola Tsolov könnyedén húzta be a sprintverseny első helyét: ez volt az Alpine akadémiájához tartozó bolgár első győzelme az F3-ban. Tim Tramnitz és Laurens van Hoepen állhatott még mellé a pódiumra, míg az összetett élmenői közül az éllovas Leonardo Fornaroli a 9., az üldöző Luke Browning, Dino Beganovic és Gabriele Mini pedig sorban a 8., a 7. és a 11. helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: