DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Tóth László a Charouznál folytatja az F3-ban

Marad az FIA F3-as bajnokságában, ám új csapat kötelékében versenyez 2022-ben Tóth László: a magyar pilóta a Charouz Racing System alakulatánál folytatja pályafutását.

A fejleményről kedden, sajtóközleményben tettek bejelentést. Az F3-as bemutatkozó idényét a Camposnál töltő 21 éves pilóta a kommüniké szerint már meg is kezdte a felkészülést a csehországi központtal működő alakulattal.

„Boldogan kezdtem meg a közös munkát a csapattal. A múlt héten már Prágában voltam, találkoztam a csapat tagjaival és elkezdtem a felkészülést a szimulátorban. A körülmények nagyon jók és komoly potenciál van a csapatban, így remélhetőleg eredményes szezonunk lesz” – nyilatkozta Tóth, akinek a tavalyi F3-as bemutatkozó szezonjában egy Zandvoortban elért 16. helyezés volt a legjobb eredménye.

WhatsApp Image 2022-01-24 at 19.32.18



A magyar versenyző – aki 2021-es teljesítményével a 8. helyen végzett az Autósport és Formula Magazin, valamint a Formula.hu szerkesztősége által évről évre összeállított TOP 50 Magyar Autóversenyző ranglistán – a szezon lezárását követően Valenciában tesztelt a Charouz istálló kötelékében, ezt követően jöhetett létre az idei évadra vonatkozó versenyzői szerződés. A cseh alakulatnál az előző idényben az amerikai Logan Sargeant futott teljes szezont, aki a 7. helyen zárta az összesítést, míg a csapatok között a Charouz az 5. pozícióban zárta az évet.  

„Örömmel üdvözöljük a Charouz Racing Systemnél Lászlót, aki egy fiatal, ígéretes versenyző és az elmúlt néhány évben sok tapasztalatra tett szert Formula–4-es és Formula–3-as autókkal. A tapasztalatai a segítségünkre lesznek a következő szezon során és biztos vagyok abban, hogy nem okoz majd gondot számára, hogy a lehető legjobban együtt dolgozzon a csapattal és rögtön az első teszttől kezdve felvegye a tempót” – mondta a bejelentés kapcsán Antonín Charouz, a csapat tulajdonosa. Tóth Lászlót - mint arról a különítmény által közreadott fotó is árulkodik - Bob Vavrik csapatfőnök is üdvözölte új állomáshelyén.

2222

Tóth László pályafutásának korábbi időszakáról tudni érdemes, hogy a hazai és nemzetközi gokartos hadszíntér után 2018-ban kezdett autókkal versenyezni. Első idényében az olasz és a spanyol F4-es bajnokságokban szerepelt, majd 2019-ben a német F4-ben futott teljes idényt. Abban az évben részt vett az „autósport-olimpiaként” emlegetett FIA Motorsport Gamesen is, ahol a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el azzal, hogy az F4-esek két futamából az elsőn 4., a másodikon pedig 7. lett a 19 fős mezőnyben. Az F3-as bemutatkozást megelőző utolsó állomás a Formula-Renault Eurocup volt számára, ahol 2020-ban teljes idényt futott és a 16. helyen zárta az összesítést. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: