DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F2/F3

Neves csapat színeiben, F3-as szériában folytatja a magyar formulaautós

Gyorsan lépdel az együléses ranglétrán Révész Levente: egyetlen Formula-4-es szezon után 2022-ben már az európai Formula Regional sorozatban folytatja, a nagynevű Van Amersfoort Racinggel.

A gokartozás után együléses versenyautóba fellépő Révész Levente 2021-ben az olasz Formula-4-es bajnokságban szerepelt – valamint néhányszor rajthoz állt a német sorozatban –, ahol az összetett 31. pozíciójában végzett az AKM Motorsport színeiben, legjobb futameredményeként egy kilencedik hellyel Vallalungában.



A fiatal pilóta 2022-ben csapatot vált: a Van Amerfoort Racing színeiben folytatja, ráadásul egy magasabb sorozatban, a kacifántos nevű Formula Regional European Championship by Alpine szériában, amelyet már Formula-3-as autókkal futnak és az FIA F3 egyik előszobájának számít. A Van Amersfoort Racing Max Verstappen nevelőcsapata volt az F1 előtt, 2022-ben már F2-es istállót is indítanak, ráadásul a formációnak másik magyar kötődése is van: Válint Bence velük szerepelt az olasz és német F4-ben. Révész csapattársa a holland Kas Haverkort lesz.

„A dolgok gyorsan haladnak számomra. Csak egy évet töltöttem az F4-es versenyzéssel, most pedig a következő szintre fogok ugrani” – mondta Révész Levente, aki a Révész Truck Racing Team alapítója, Révész Bálint fia. „Az autót lenyűgöző vezetni, és abszolút eltér az F4-estől, amelyhez hozzászoktam.”

A sorozat Európa nyolc különböző országában is versenyez tíz fordulón át, köztük Magyarországon: a Hungaroringen július 9-10-én, az Euroformula Opennel együtt szerepel a FRECA. Révész felkészülésként az ázsiai Formula Regional szériában is rajthoz áll, amely Abu Dhabiban és Dubajban zajlik január-február során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: