DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

F2: Ticktum erődként állta az ostromot

Izgalmas futamon nyerte meg élete első F2-es győzelmét Dan Ticktum, akinek az utolsó három körben a frissebb gumikon érkező Lundgaard támadásait kellett állnia a sikerhez.

Rajt-cél győzelmet aratott a Formula-2 mai silverstone-i fordított rajtrácsos futamán Dan Ticktum, ám tévedés lenne azt gondolni, hogy könnyű dolga volt.

A rajt Ticktum számára simán alakult, mögötte pedig óriásit ugrott előre Lundgaard, aki Callum Ilott, Louis Deletraz és Felipe Drugovich hármasát utasította maga mögé. Az ART pilótája azonban nem tudta tartani a lépést az éllovassal, így figyelme hátrafelé irányult. Ilott az elszúrt rajtot követően felszívta magát, és hajrába kezdett: a 13. körben Deletrazt és Lundgaardot is maga mögé utasította, miközben magával cipelt egy ötmásodperces büntetést Yuki Tsunoda meglökése miatt. Ticktum mögötti hátrányát egy másodperc alá faragta, ám a 15. körben megpördült és lefulladt, így véget ért a futama. A pályán ragadt autó miatt érkezett a biztonsági autó, és szertefoszlott Ticktum többiekkel szemben kiépített előnye.

 EeaBqoZWoAE8hvf



A Ticktum mögött érkezők közül Lundgaarddal az élen néhányan viszonylag olcsón frissebb gumikra válthattak, így a második helyre ideiglenesen Deletraz, a harmadikra pedig Guanyu Zhou lépett előre. A 19. körben elengedett mezőny dühös méhrajként indult neki az utolsó három körnek. Lundgaard másfél körön belül maga mögé utasította Nikita Mazepint, Zhout és Deletrazt, és egy másodpercre megközelítette a vezető Ticktumot. A kockás zászló azonban túl korán lendült meg számára, így a Williams pilótája kitartott az élen.

A futam végeredménye:

 EeaIFpfWkAAd27S

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: