DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

„Továbbra is a konstruktőri cím a cél” – Leclerc

Egész hétvégén hátrányban volt, így a harmadik hely volt részéről a maximum az F1-es Mexikóvárosi Nagydíjon, de a Ferrari szempontjából így is biztatónak látja a hétvégét a monacói.

Sokáig úgy tűnt, hogy Austin akár újra kettős győzelmet ünnepelhet a Ferrari, Charles Leclerc a Mexikóvárosi Nagydíj utolsó szakaszában azonban tempót veszített, így Lando Norris utolérte őt, majd pedig hibázott is egyet, így a McLaren végül csata nélkül tudta átvenni tőle a második helyet.

A monacói szerint azonban a harmadik pozícióval is kihozták a maguk részéről a legtöbbet a mexikói hétvégéből, Carlos Sainz győzelmével együtt pedig végképp optimizmusra ad okot a Ferrari produkciója:

„Nehéz verseny volt. Az első etapban minden a hőmérsékletek menedzseléséről szólt, ami meglehetősen nehéz volt” – kezdte értékelését a leintés után Leclerc.

f1-leclerc-mexiko-ferrari



„De végső soron a tőlünk telhető legjobb versenyt futottuk. Az egész hétvégén némileg hátrányban voltam, a harmadik hely volt a legjobb, amit a magam részéről elérhettem ma. Carlos bámulatos futamot teljesített. Összességében ez egy jó hétvége volt a csapat számára, ami biztató.”

 

A cél a konstruktőri F1-es vb-cím

A maranellóiak a mai eredménnyel 41 pontot gyűjtöttek, míg a McLaren 22-t, a Red Bull pedig mindössze nyolcat, ezzel a Scuderia átvette az ezüstérmes pozíciót az energiaitalosoktól, míg a wokingiakkal szembeni 29 egységnyire csökkentették a lemaradásukat.

Leclerc újfent elmondta, hogy a konstruktőri vb-cím megszerzése a cél, látva a Ferrari formáját: „Rendkívül jól dolgozunk csapatként. Szerintem már jó néhány verseny óta térünk vissza arra a szintre, ahol lennünk kell, lenyűgöző ezt látni.”

„Nyilvánvalóan továbbra is a konstruktőri világbajnoki cím a célunk, és ilyen hétvégékkel közelebb is kerülünk hozzá. Szóval reméljük, hogy ebben az irányban tudjuk tovább folytatni és meg tudjuk szerezni a konstruktőri címet, ami nagyon fontos lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: