DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Marko: Pereznek lehet, hogy van szerződése, de…

Újabb egyértelmű üzenet a mexikói felé a Red Bull F1-es tanácsadójától: ha nincs teljesítmény, semmit sem ér az aláírás – döntés pedig a szezon végén.

Hiába jelentették be már hónapokkal ezelőtt, hogy szerződést hosszabbítottak Sergio Perezzel, folyamatosak a találgatások arról, hogy inog alatta a Red Bull Formula-1-es ülése. A nyári szünetben még elkerülte a leváltást és bizalmat szavaztak neki, viszont a 2025-ös évad kapcsán egyre erősebbek a hangok, hogy mégis elküldhetik a mexikóit.

f1-perez-redbull-usa-1



Ez persze nem véletlen, hiszen miközben a csapattárs Max Verstappen még a Red Bull formahanyatlása ellenére is magabiztosan vezeti a világbajnoki összetettet, s a legutóbbi austini hétvégén is nyert például egy sprintet és hozott egy dobogót a futamon, addig Perez mindössze a nyolcadik helyen szerénykedik, azaz a négy élcsapat pilótái közül ő áll a leghátrébb.

Helmut Marko, a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója néhány hete már nyíltan beszélt arról, hogy „legszívesebben” egy saját juniorjukat ültetné Verstappen mellé 2025-ben a nagycsapatba.

Ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy a hátralévő nagydíjak egyfajta szétlövésként szolgálhatnak a Visa Cash App RB duója, Liam Lawson és Yuki Tsunoda között, akiket egyaránt „jelöltnek” tekint az anyacsapathoz a szakember.

f1-perez-marko-redbull

Ha pedig mindez nem lett volna elég aggasztó Perez számára, Marko az F1-Insider szaklapnak adott friss interjúban újfent egyértelművé tette, hogy semmit sem jelent a mexikói szerződése, minden a teljesítménytől függ, és majd az évad végén döntenek Verstappen jövő évi csapattársáról:

„Pereznek lehet, hogy van szerződése, de a Formula-1 meritokrácia. Ha a teljesítmény nem megfelelő, a szerződések is haszontalanok. A szezon végén közösen le fogunk ülni és eldöntjük, ki lenne a legjobb csapattársa Verstappennek a Red Bullnál.”

Perez teljesítménye főként a konstruktőri világbajnokság szempontjából kellemetlen a Red Bull számára, hiszen nem elég, hogy a McLaren már lehagyta őket, még a Ferrari is kényelmetlenül közel került hozzájuk az USA Nagydíjon aratott kettős diadaluk után. Éppen ezért jelezte azt Christian Horner csapatfőnök is a texasi fordulót követően, hogy Pereznek javítania kell a produkcióján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: