DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

Sainz még előrébb is zárhatott volna?

Három tizedes előnyben volt addigi legjobb köréhez képest, amikor George Russell balesetet szenvedett – de Carlos Sainz így sem elégedetlen a harmadik hellyel.

A harmadik helyen zárta az F1-es USA Nagydíj időmérő edzését Carlos Sainz, aki a sprinten az ötödik helyről tudott feljönni egészen a második pozícióig – a cél pedig nem volt más, mint hogy javítsanak a pénteki sprintidőmérőn elért helyezésen, ami sikerült is:

sainz-cota-3



„Ez volt a cél, hogy a tegnapi naphoz képest előrelépjünk a kvalifikáción. Tegnap az ötödik helyen zártunk, ma pedig a harmadikon, szóval előreléptünk a helyes irányba” – mondta, majd elmélázott, hogy talán még jobb helyen is zárhatott volna, ha nincs az időmérő végét idő előtt kimérő Russell-baleset:

„Kicsit bántott az utolsó kör, mert a 16-os kanyarba menet három tizeddel jobb körön voltam, mint az 1:32,6 előtte, és már csak két kanyar volt hátra. De utólag már könnyű erről beszélni. Jó lépést tettünk előre, és ha tiszta rajtot veszünk, holnap harcban lehetünk. Jó móka lesz azzal a két sráccal elöl!”

sainz-cota-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: